Следвайте ни

„Тихото мнозинство” излезе на протест срещу гей парада

Стотици пловдивчани доведоха децата си на шествието в защита на традиционното семейство

viber icon

В деня на „София Прайд” тихото мнозинство, или привържениците на традиционните форми на семейство, излезе на улиците. Шествието се проведе едновременно в Пловдив, София, Варна, Русе и Бургас. Тук то тръгна от Пешеходния мост на Главната с десетки плакати, знамена и тениски „Майка, татко и две деца”. Водеха го две двойки младоженци. Едната - Васко и Мария, са сключили брак съвсем скоро. Силвия и Атанас пък вече имат 3 години семеен стаж зад гърба си и дойдоха в центъра с малкото си дете. Двете дами имаха възможност да се разходят отново в булчинските си рокли.

В похода участваха стотици пловдивчани и чужденци, живеещи в града. Бащата на три деца Горан обясни, че шествието няма нищо общо с гей прайда в София. „Искаме такива шествия да се случват по-често. Традиционното семейство е най-добрата алтернатива за България. А то е майка, татко и децата. Аз имам три - две момичета и едно момче, и те ме правят истински щастлив. Само така нацията ще се възпроизвежда и ще върви напред”, обясни собственикът на автосервиз. На римския стадион шествието спря. Тогава към него се присъединиха още две младоженски двойки. Адвокатът Димитър Спилков, председател на фондация „Пълноценен живот”, прочете декларация в 6 точки. Тя ще бъде изпратена до Министерския съвет и до Народното събрание.

Декларацията до Бойко Борисов и Цвета Караянчева

Да се застъпвате за утвърждаване на семейството, основано като съюз между един мъж и една жена, като най-добра среда за отглеждане на децата.
Да признавате различията между мъжа и жената и тяхната уникална роля за пълноценното развитие за децата, без да се пренебрегва равенството между половете, като се противопоставяте на политики, насочени към заличаване на половите различия в общественото пространство.
Да се застъпвате за първостепенното право на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, и да се противопоставяте на джендър политиките.
Да се застъпвате и да насърчавате правата на човека, включително човешкия живот и достойнство, свободата на словото, съвестта и религията.
Да отстоявате и защитавате принципа на субсидиарност в Европейския съюз, като се застъпвате за правото на страната ни сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.
Да съдействате за приемането на политики и създаване на такива икономически условия, които осигуряват достоен живот на семействата, насърчават раждаемостта и допринасят за справяне с демографската криза.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?