Тезджан Наимова дели апартамент с родителите, сестра и

Ако някой си представя, че световните шампиони живеят основно в палати, греши. Носителката на два златни медала на 100 и 200 метра за девойки Тезджан Наимова дели неголяма панелка с родителите и сестра си. И то почти в края на града. Най-важните членове на семейството са трите самоеда, които посрещат всеки гост и скачат да го целуват за добре дошъл. На най-голяма почит е Брита - майката на тримесечните Неро и Найси. Докато за бебоците има забрани, на Брита всичко вкъщи е позволено и тя има привилегията да се разхожда във всички стаи. Щом Тезджан изтърве единствения мъжкар - Неро, той моментално се втурва в стаята й и се настанява на леглото.

"Не е лесно да гледаш кучета в апартамент. Поне два пъти на ден трябва да ги разхождам, а и доста бели правят. Само мебелите в хола са останали неизядени", казва Тезджан. Понеже самоедите обичат студа, тя взимала Брита със себе си на лагерите в Белмекен.

В момента 22-годишната спринтьорка изтърпява наказание за допинг, но с неохота говори за това. Световната шампионка твърди, че санкцията не й се отразява пагубно, а напротив - имала още по-силно желание за работа. Сега тренира два пъти на ден в залата на Спортното училище, а от три месеца се е запалила и по тениса. Режимът <210> позволявал нощен живот максимум един път седмично в събота. Освен в клуб "Версай" обичала да ходи на кино, а последният филм, който гледала, бил "Ледена епоха".

"Суетна съм. Що се отнася до фигурата ми, не пазя никакви диети, защото постоянно съм на пътеката. По принцип не съм любител на мазно и тестени храни. Не обичам точно това, което не трябва да се яде. Редовно ходя на масаж и солариум, на маникюр и прическа. Не робувам на марки, важно е дрехата да ми стои добре. Даже се случва да се кача и на висок ток", обяснява спринтьорката. Любимите й парфюми са на "Версаче".

 Библиотеката в хола е пълна с купи, медали и сувенири вместо с книги. От всяко пътуване Тезджан носела талисмани на майка си - матрьошки от Москва, дървени слончета от Южна Африка, ветрила от Япония. Нейният талисман е червен конец, омотан на китката на дясната ръка.

"Вече мисля върху идеята да се отделя в самостоятелно жилище. Времето ми е заето основно с тренировки, затова искам вечер, като се прибера, да полегна на спокойствие. Едно легло ми стига. Не съм грандоманка, но всичко ще обзаведа по свой вкус", разсъждава чаровната блондинка и уточнява, че в момента няма мъж до себе си. В стаята си обаче пази огромна пухена мишка от бивше гадже. До нея стои и голям Мечо Пух, подарък от Тереза Маринова. Олимпийската и световна шампионка на троен скок обещала на Тезджан, че ще я посрещне на летището с огромна пухена играчка, ако вземе златото в Пекин. Така и станало, затова Тезджан държи жълтия Мехо Пух до леглото си.

"Не съм кой знае каква домакиня. Не ме бива много в готвенето. Като бях за три месеца в ЮАР обаче, ми се налагаше да го правя и станах майстор на пиле с ориз и зеленчуци. Любимата ми подправка е градинската чубрица", казва състезателката. В момента тя е третокурсничка във Великотърновския университет "Педагогика на обучението по физическо възпитание". Задочно, за да й остава време за тренировки. Излишно е да се уточнява, че в студентската й книжка няма оценка, различна от 6.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
стар пияч

стар пияч

18.10.2009 | 16:24

СТАР БЕГАЧ.Че кво толкова е казало момичето?Че то и да искаш какво повече от това да каже.Приема си допинга и си релаксира с кучинцата/много са сладки/ и сега е по настървена да тича ,отпреди допинга.Значи ще очакваме по - големи успехи,нали?

Отговори
0 0
Стар бегач

Стар бегач

17.10.2009 | 17:45

Тезджан, мило момиче, моля те, не давай такива интервюта, или поне искай да ги видиш преди да ги публикуват някъде....

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?