46

Телефоните на пожарната прегряха! Валят сигнали за летящи ламарини и клони в Пловдив

Над 20 сигнали за паднали дървета и хвърчащи ламаринени заграждения от строежи "подпалиха" телефона на пожарната служба в Пловдив. Минути след като вятърът се засили, дежурните буквално нямат и една свободна секунда.

Към момента има паднали дървета из целия град. Сигналите касаят Ягодовския прелез, където дърво се е стоварило на пътя и е запушило входа към "Тракия", също на ул. "Граф Игнатиев", в района между ЕВН и ДГ "Малкият принц". Паднала топола има при "Скобелева майка", с идентичен инцидент се занимават огнеборци и на светофара преди Коматевския възел, към бул. "Никола Вапцаров". При последния сигнал има и ударена кола. 

Работата на огнеборците се усложнява, ако с падането си дървото е засегнало и кабели от електропреносната мрежа. Тогава те трябва да чакат пристигането на място на служители на ЕВН. 

Предвид разразилата се буря, се призовават шофьорите да бъдат особено внимателни и да спазват дистанция. А съветът към родителите е да се обадят на децата си и да ги призоват да изчакат на суша бурята да премине. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?