1939

Тежък трафик: Затварят част от Околовръстното шосе на Пловдив

Участък от Околовръстното шосе между кръстовищата към Коматево  и Пещерско шосе се затваря от днес за ремонт, който ще продължи два месеца.

„В 11 часа комисия ще одобри пътните знаци и започваме строително – монтажните работи. Връзката между Златитрап и Прослав остава отворена, а към имотите край пътя сме осигурили транспортен достъп”, увери  инж. Гинка Маринова, директор по строителство във фирмата – изпълнител „Европейски пътища”. 

Табели за обход са поставени на Асеновградско шосе при входа в Пловдив и при кръстовището с Пазарджишко шосе.Трафикът се пренасочва по другите входно-изходни артерии на Пловдив.

Отсечката е 4,7 км. , а ремонтът на шосето започна през 2021 г. от Асеновградско шосе до пресечката за Първенец и Коматево. През миналата година бяха обновени близо 8 км  от общо 14 км. път. До 11 септември вторият участък трябва да бъде завършен, след което започва  третият етап до Пазарджишко шосе.  

Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови съоръжения и ж.п. надлез, нова хоризонтална настилка, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Лапачка

Лапачка

12.07.2022 | 13:08

Заради лапачката, решиха да не го разширяват сега, а да преасфалтират междуселския двулентов път дето не може да се нарече Околовръстно. След 3-4 години отново ще има затеаряния и ремонти, като дойде разширението. Един от многото примери за усвояване на пари, съчетано с некадърност.

Отговори
7 0
Инж.

Инж.

12.07.2022 | 11:50

Това не е околовръстно шосе. Това е околовръстен път убиец. Мантинели до асфалта. Просто убийци. И това в държава член на Европейския съюз в която милиардите отиват за фашистка Украйна.

Отговори
7 3
Средновековие?

Средновековие?

12.07.2022 | 09:24

А РАЗШИРЯВАНЕ кога?

Отговори
11 0
ivan

ivan

12.07.2022 | 10:08

Когато платят на техните хора изкупили земите около околовръстното(Случаят със софийското околовръстно беше аналогичен).Толкова е просто.Едни хора пак ще станат много бързо милионери за сметка на данъкоплатците.Жалко за Пловдив можеше да има в пъти по евтино ,широко,модерно и удобно околовръстно!

Отговори
13 0
Не съвсем аналогичен

Не съвсем аналогичен

12.07.2022 | 13:11

Софийското околовръстно се забави, ама поне там не го поддържаха преди разширението да усвояват безмислени пари. Тук в Пловдив има толкова мисерни улици дето плачат за ремонт из центъра и отвъд, а така едни пари сега хвърлят за асфалтиране дето след 4-5 години ще има разширение. Трябваше да почнат директно с разширението от Коматевско до Пазарджишко. Мики-мауски смешни проекти и изпълнение.

Отговори
7 0
Арх

Арх

12.07.2022 | 09:11

Нека не се съмняваме, че след ремонта Околовръстното ще си остане тясно като междуселски път и камиони и коли ще се влачат по него като по улица Гладстон в час пик. Но да не губим надежда. За няколко години ремонтът поне ще приключи.

Отговори
11 2
Батко

Батко

12.07.2022 | 08:30

Интересно, дали пренасочват трафика през Пещерско шосе, където си е ад целогодишно :)

Отговори
9 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?