Следвайте ни

Татко, много си силен, приличаш на маймуна!

Не се колебайте, вземете си дете, за да сте щастливи, казват приемните родители Иванчеви

viber icon

Татко, много си силен, приличаш на маймуна! Така 5-годишната Роберта хвали баща си Иван. Това наистина е голям комплимент, защото Бети току-що беше гледала филма за Кинг Конг, бърза да поясни майката Мария. Семейство Иванчеви са приемни родители на момиченцето. Те живеят в красива къща в Гълъбово, имат собствен бизнес. Двамата им синове Иван и Илиян са на 23 и 27 години и са поели своя път в живота.

Винаги сме мечтали да имаме момиченце, но сме отлагали този момент, споделя Мария. Филмът за живота на децата в Могилино ни накара да действаме, признава жената. През март миналата година със съпруга й подават документи, а на 1 юни от Комплекса за социални услуги за деца и семейства ги поканили на детско тържество. Там Роберта танцувала облечена като калинка и семейството не можели да откъснат поглед от детето. Беше любов от пръв поглед, казва Ани Парсехян от комплекса, момиченцето им действаше като магнит, казва тя.

Бети дойде в дома ни едва през октомври, струва ми се, че процедурата е много дълга, дава препоръка Мария Иванчева. До този момент чаровната Роберта е живяла в детската къща в Коматево. Тя има още 7 братя и сестри, които са по социални домове. Познава биологичната си майка.

Откакто Бети е в дома ни, животът ни се промени изцяло. Тя най-много обича да си играе с кучето Лора. Зимата я водихме на ски, сега ходи на народни и спортни танци. На всички семейства искам да кажа: Не се колебайте, вземете си дете, категорична е Мария. Детето ще ви направи щастливи, както и вие него!

НА КИНО

Историята на Роберта е заснета, а вчера бе премиерата на филма „Отвори сърцето си, приеми дете". От 2007 г. досега са обучени и оценени 20 семейства от Пловдив и областта, а 8 деца са настанени в домовете им.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?