Татко, много си силен, приличаш на маймуна!

Не се колебайте, вземете си дете, за да сте щастливи, казват приемните родители Иванчеви

Татко, много си силен, приличаш на маймуна! Така 5-годишната Роберта хвали баща си Иван. Това наистина е голям комплимент, защото Бети току-що беше гледала филма за Кинг Конг, бърза да поясни майката Мария. Семейство Иванчеви са приемни родители на момиченцето. Те живеят в красива къща в Гълъбово, имат собствен бизнес. Двамата им синове Иван и Илиян са на 23 и 27 години и са поели своя път в живота.

Винаги сме мечтали да имаме момиченце, но сме отлагали този момент, споделя Мария. Филмът за живота на децата в Могилино ни накара да действаме, признава жената. През март миналата година със съпруга й подават документи, а на 1 юни от Комплекса за социални услуги за деца и семейства ги поканили на детско тържество. Там Роберта танцувала облечена като калинка и семейството не можели да откъснат поглед от детето. Беше любов от пръв поглед, казва Ани Парсехян от комплекса, момиченцето им действаше като магнит, казва тя.

Бети дойде в дома ни едва през октомври, струва ми се, че процедурата е много дълга, дава препоръка Мария Иванчева. До този момент чаровната Роберта е живяла в детската къща в Коматево. Тя има още 7 братя и сестри, които са по социални домове. Познава биологичната си майка.

Откакто Бети е в дома ни, животът ни се промени изцяло. Тя най-много обича да си играе с кучето Лора. Зимата я водихме на ски, сега ходи на народни и спортни танци. На всички семейства искам да кажа: Не се колебайте, вземете си дете, категорична е Мария. Детето ще ви направи щастливи, както и вие него!

НА КИНО

Историята на Роберта е заснета, а вчера бе премиерата на филма „Отвори сърцето си, приеми дете". От 2007 г. досега са обучени и оценени 20 семейства от Пловдив и областта, а 8 деца са настанени в домовете им.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?