49
Следвайте ни

Търсят шеф на общинско дружество - "почтен и с добра репутация"

viber icon

След като в началото на декември Общинският съвет в Пловдив даде зелена светлина за създаването на модерен и екологичен градски транспорт в града под тепетата, общината вече обяви и конкурс за избиране на шеф на новото дружество  „Екобус – Пловдив” ЕООД, което ще оперира с 20 електробуса и зарядни станции.

Обявата за конкурса е публикувана в навечерието на коледните празници, като той ще се проведе на три етапа - подбор по документи; оценяване на 10-годишната концепция за развитие на дружеството и интервю. Документите за участие в конкурса се подават в деловодството на Община Пловдив, пл. „Ст. Стамболов” №1, всеки работен ден от 8.30 до 17.00 часа до 24 януари 2022 г.

Новоизбраният шеф ще е начело на общинското дружество за срок от 4 години. Кандидатите трябва да са магистри, но не е уточнено в коя сфера,  трябва да имат и най-малко 5 години професионален опит. Друг критерии е „добрата репутация и почтеност“. Кандидатът за началник пък ще трябва да разработи и представи концепция за развитието на „Екобус Пловдив“ за 10 години.

Дружеството все още е в процес на учредяване, като парите за създаването му ще бъдат търсени по европейски програми. За доставка на 20 електробуса, монтаж на зарядни станции и строеж на депо са нужни 21,6 млн. лева без ДДС. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?