83

Търсят нов шеф на строителния контрол в Пловдив

Инж. Мария Дончева излиза в пенсия

Инж. Мария Дончева сдаде поста на началник на Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Пловдив.  Първоначално се появи версия, че тя е била уволнена заради разногласия с настоящото ръководство на ДНСК. От неправителствената организация "Спаси Пловдив" пък напомниха, че през юли са организирали петиция за отстраняването й, обвинявайки я, че не е открила нито една нередност, въпреки многобройните сигнали за незаконно застрояване на Пловдив.

Последният случай, в който имаше брожение срещу шефката на дирекцията, беше през май тази година. Тогава  пловдивският Административен съд отмени ПУП - ПРЗ, с който се дава право за строеж на девететажни бетонни кули на ул. „Асен Христофоров“ в „Южен“. Мария Дончева обаче отказа да спре строежа, обяснявайки, че решението на съда не е влязло в сила, тъй като срещу него са подадени касационни жалби. Тя се аргументира още, че разрешението за строеж не може да бъде отменено, тъй като е влязло в сила и не са констатирани нарушения. 

"Шефката на РДНСК г-жа Дончева плати с поста си за упорството си", написа вчера във Фейсбук страницата на "Спаси Пловдив" лидерът на организацията Асен Костов.

Впоследствие самата Мария Дончева обясни, че се пенсионира, защото е навършила 64 години и е дошло време за почивка. И настоя, че винаги е спазвала закона и не се е поддавала на натиск. За въпросната петиция на "Спаси София" заяви, че няма никаква стойност, тъй като за въпросния обект има издадено строително разрешение и ПУП. 

От МРРБ официалн​о обявиха, че със заповед от вчера на началника на ДНСК арх. Деляна Панайотова е прекратено служебното правоотношение на инж. Мария Дончева поради придобито право на пенсия за осигурителен стаж и възраст.

Временно изпълняващ длъжността на шеф на РДНСК в Пловдив е инж. Петрана Калоферова-Тиганева. Засега не е ясно кой ще бъде назначен за титуляр като началник на дирекцията. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Манолов

Манолов

14.10.2023 | 07:20

Нейното пенсиониране е по заслуга на спаси пловдив а от догодина всички пловдивчани ще се пенсионират с благословията на спасителите и техния вожд некорумпирания изгонен за благи дела от полицията Асен Костов

Отговори
1 0
НЕ бе

НЕ бе

13.10.2023 | 06:42

Спаси Пловдив да извади заслугата от актива си понеже в предизборните хвалби на шефа им само едно не е лъжа че е пр ост и кра длив

Отговори
1 0
Пловдив

Пловдив

05.10.2023 | 18:44

Един от най-добрите професионалисти! Винаги е спазвала закона!

Отговори
3 1
Доктор

Доктор

05.10.2023 | 15:32

Г-жа Дончева, скромен професионалист, спазваш закона... Господинът с жалбите само може да й целува ръка, далеч от нейното възпитание, професионализъм и търпение. Станахме заложници на фалшиви кресливи фейсбук герои!

Отговори
7 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?