Следвайте ни

Търсят кой да поддържа тротоарите в Пловдив

viber icon

Една от най-важните обществени поръчки за пловдивчани скоро ще намери своите изпълнители. Справка в АОП показва, че Община Пловдив е събрала офертите за ремонтни дейности и изграждане на паважни, калдъръмени, тротоарни, алейни, асфалтови и площадни настилки. Дейностите по проекта са разделени на две обособени позиции. Първата обхваща районите "Централен", "Западен" и "Южен", а във втората влизат „Източен“, „Северен“ и „Тракия“. 

Докато по позиция две (за която са предвидени 2,5 млн. лева) има цели три кандидата, то за първите три района има единствено една фирма, която е готова да поддържа пешеходната инфраструктура през следващите 2 години срещу малко над 3 млн. лева без ДДС. Това е пловдивската компания "Драгиев и Ко".

Тепърва предстои отварянето на ценовите предложения и изборът на изпълнители по двете позиции. Според публикувания проект на договора местната администрация планира да възложи ремонта и изграждането на пешеходни алеи, тротоари и зони за срок от 24 месеца.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?