46

Търсят фирма, която да построи басейн в Пловдив за 21 млн.

Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за строителството на плувен комплекс „Младост”.  До 22 юли компаниите ще подават своите оферти, като прогнозната стойност е 21 млн. лева с ДДС. Това е с 40% по-висока стойност от предишния договор, който бе сключен през 2018 година. Тогава градските власти  сключиха  договор с „ГБС - Пловдив” за 12,8 млн. лева с ДДС.  Заради забавянето и поскъпването на материалите от фирмата изпратиха писмо, с което заявиха, че за изпълнение на дейностите са нужди 21 млн. лева. Тъй като договорът няма как да бъде индексиран, той бе прекратен.  

Новата поръчка стъпва именно на актуализираните количествено-стойностни сметки, съставени от „ГБС - Пловдив”, и проекта на арх. Тодор Абаджиев. В нея е заложено изграждането на съвременен плувен комплекс, отговарящ на изискванията на Международната федерация по плуване. Проектът предвижда изграждането на частичен подземен етаж в зоната на пространството между съществуващия и новия басейн, два надземни етажа, развити по периферията на коритото на басейна от южната и източната страна, а от север са проектирани три етажа, като междинният е предназначен за сервизни помещения, където ще се разположат различни  инсталации за вентилация и климатизация.

50-метровият олимпийски басейн ще има трибуни с 1002 седящи места. Друга задължителна екстра е гъвкавото разпределение на дължината - чрез специален мост, който ще може да се премества и да прегражда басейна до 25 метра. Електрониката ще е на фирма "Омега". Съоръжението ще бъде снабдено с обезмъгляваща инсталация, с каквато не разполага нито един басейн в България.

Строителството ще се финансира с част от 50-милионния заем, който  ще тегли Община Пловдив. Все още решението не е гласувано в Общинския съвет, като се очаква на следващите сесии това да стане факт. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Йоан

Йоан

22.06.2022 | 08:42

И докато почне строежа, ще стане 50 милиона, както колодрума и парите пак в джоба на гербаджийската мафия !

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?