46

Търпение, шофьори! Тапа след тапа на бул. "Хаджи Димитър" и Голямоконарско шосе

Шофьорите трябва да се запасят с повече търпение, макар че и досега си стискахме зъби, чакайки на опашки на всички кръстовища в Пловдив в час пик. 

Задръстванията станаха още по-големи с ремонтите на бул. "Хаджи Димитър" в "Западен" и на Голямоконарско шосе в район "Северен".

Колите пъплят в колони по бул. "Хаджи Димитър", където на двете платна са оставени по една лента в двете посоки за трафика. Южното платно е преградено на две, като за пешеходците е оставен коридор в крайна лента. 

Необичайното решение е взето временно, защото на пешеходните тротоари няма плочки. Строителите обещават, че ще започнат да ги редят. На северното платно фирмата - изпълнител започва работа в една от лентите, другата е оставена за автомобили. 

Тапи предизвика и стартът на ремонта на Голямоконарско шосе, защото  е спряно движението в източното платно на бул. „Васил Априлов“ в участъка между кръстовищата с бул. „Дунав“ и ул. „Георги Бенев“.  Колите вървят двупосочно в западното платно. 

Затворени си остават кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" с ул. "Димитър Талев" и два участъка от булеварда  до индустриалната зона. Разкопана е ул. "Модър" до Транспортна болница и част от ул. "Царевец"пред болница "Каспела". 

Колектор се монтира на ул. "Петър Стоев" между бул. "Македония" и ул. "Димитър Талев".  Почти изцяло е затворена  ул. "Даме Груев".

Продължава ремонт на Брезовско шосе, както и в два участъка на бул. "Дунав". 

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 1 оценки
4/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Кокорчев

Кокорчев

21.03.2023 | 22:22

Аз съм българин и любимото ми занимание е да мрънкам

Отговори
1 4
Петков

Петков

21.03.2023 | 20:36

И аз това питам вече 10 години.Кой ще плаща за тази фантасмагория т. е ще я допира?

Отговори
2 2
Димо

Димо

21.03.2023 | 19:30

Това е целта за това се работи от 15години. Тапа след тапа, без нормален градски транспорт за да оправдаят средствата за градска железница. Никой не казва с колко ще се дотира на година тази глупост и кой ще поддържа изкопните канали.

Отговори
11 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?