Следвайте ни

Търговците в нета полудяха: От прахосмукачка срещу COVID-19 до картини на вируса СНИМКИ

viber icon

Коронавирусът развинти фантазията на онлайн търговците в Пловдив и София. Проверка на „Марица“ в големите сайтове за продажби в нета показа, че заразата вдъхновява както обикновения човек, така също модни линии, че дори и фирмите за техника и уреди за дома.

Интерес буди обява за продажба на прахосукачка срещу коронавирус. „UV прахосмукачка срещу акари и коронавирус. Може да се използва за трудни за дезинфекция от Ковид-19 повърхности като мека мебел и дрехи! Елиминира прахови акари, бактерии и вируси чрез ултравиолетова светлина“, гласи описанието на находката. Цена, обаче, не е посочена.

Вирусът е вдъхновил и творческите способности, тъй като сред купчините продавани неща място намира и картина, изобразяваща молекулата на коронавируса. Само срещу 10 лв. някой ще бъде горд собственик на тематичното платно с акрилни бои.

Хит в мрежата са и мобилни кабини за дезинфекция от COVID-19 от Пловдив. Джаджата, струваща над 3000 лв., „пречиства“ в рамките на 6 секунди. Конструкцията е стоманена, има и ел. инсталация.

По-добре се харчат, обаче, тениски, маски и стикери с интересни надписи, като „Майната ти COVID-19!”, "Не ме е страх от вируса" или „F**k Corona!”. Придружаващите ги забавни илюстрации също не са за изпускане.  

Прави впечатление, че не липсва и странна литература по темата. За купуване се предлагат книги като „Къде е Бог в свят с коронавирус?“.

В нета продължават да се тиражират съмнителни бързи тестове за COVID-19, като цената стига до над 700 лв. Сайтовете за продажби са заляти и от имуностимуланти, маски, витамимини, дезинфектанти и какво ли още не за безбожни суми. Не малко от обявите минават и в категория „Промоция“, което хваща окото на допълнителна аудитория.

снимките са от: OLX и Bazar.bg

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

На бавен огън да къкрите доде полудеете

На бавен огън да къкрите доде полудеете

27.11.2020 | 17:16

Търговците Тони маумуната били полудели Къф ни е проблема на нас клиентите Да полудяват Ний сме добре Салатката от двора пред нас Ракийката Туршийката Луканчето от свинката го вее ветеро и съхне Пей сърце Аааа забравих и едни ребърца по бабина рецепта на фурна пръстите да си оближеш Аий ви здраве Полуделите

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?