3906

Търг за арт творби подпомага детски фестивал в Пловдив

Фондация за изкуства InBetween организира благотворителна вечер в подкрепа на организацията на детски фестивал за изкуства “Ние сме децата на реката”. Събитието ще се проведе на 22 април от 18:30 часа в Уникредит Студио,, намиращо се на площад "Света Неделя" №7 в столицата. 


Програмата ще включва благотворителен търг, като участниците ще имат възможност чрез дарението си да подкрепят детския фестивал за изкуства чрез покупка на арт творби/авторски принтове на Мира Мохсен.


Основната цел на благотворителната вечер е да набере средства в подкрепа ежегодния детски фестивал, иницииран от фондацията - “Ние сме децата на реката”. 


“Искаме да успеем да обединим артисти, бизнес, граждани около идеята за преоткриването на градски пространства, които са недостатъчно използвани, като реките, за различни занимания - изкуство, спорт, разходки, семейни уикенд”, казва Мира Мохсен, основател на фондацията. 


”Един от основните акценти на фестивала ще бъде темата за превенция на замърсяването и нашата роля за опазване на природата. За нас тази тема е изключително важна и се надяваме, чрез езика на изкуството да успеем да предадем по-лесно посланието ни за нуждата от споделена отговорност към нея”, добавя тя. 


Пилотното издание на ежегодния детски фестивал за изкуства “Ние сме децата на реката”ще се проведе през месец септември в Пловдив. Фестивалът има за цел да сближи децата с изкуството и да даде възможност за откриване на нови творчески хоризонти пред подрастващите и да катализира детския творчески потенциал. Едно от посланията, които ще отправи събитието е насочено към връзката на малки и големи с природата и възможностите, които ни дава реката за отдих и забавление. 


Партньор на фестивала “Община Пловдив”- Район Централен.


Партньор на Благотворителна вечер в София на 22 април е Уникредит Студио.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?