3906

Тапи в Кючук Париж заради Бетонния мост, от понеделник да му мислим

Колони от автомобили започнаха да се точат  дори и днес, в почивния ден, по ул. „Даме Груев“ и „Кукуш“ , по които се отбива трафикът, след като малко преди 12 часа беше затворен за реконструкция Бетонният мост. Предполага се, че в понеделник, когато движението в Пловдив винаги е много по-натоварено, задръстванията ще ни късат още повече нервите.  

Събарянето и надграждането на нова конструкция с 1,50 метра, трябва да приключи за шест месеца.

В ранния следобед колите продължаваха да препускат по бул. „Македония“  към моста, защото очевидно шофьорите не са разбрали за спрения трафик от Кючук Париж към центъра, въпреки оповестената предварително във всички медии информация.

Някои с форсиране обръщаха назад, други тръгваха по ул. „Кукуш“. Проблемът е, че тя е много тясна и предвиденото по план разширение не е направено. 

На ул. „Даме Груев“ се образува колона при кръстовището с бул. „Македония“.  Добре е, че тя е ремонтирана и удобна за пътуване, коментират шофьори. Очаква се скоро да бъде поставен и светофар на кръстовището на ул. „Даме Груев“ и „Пере Тошев“. „Трафикът става в пъти по-голям, има и две училища и светофарът е крайно необходим“, напомнят живеещите в квартала. 

 Мнозина от водачите  избягват да карат по другата пътна връзка на бул. „Македония“ с Кукленско шосе - ул. „Скопие“ заради стария и хлътнал на много места паваж. 

Повечето пътници се чудеха откъде минават четирите автобусни линии № 1, 27, 11 и 36, чиито маршрути частично са променени в най-засегнатия район - „Южен“. На електронните табели на спирките от сутринта тече информация, че има промяна, но каква точно – не е уточнено. 

Автобусите по тези 4 линии минават по надлез „Родопи“ . Рейсовете с № 1, както и досега, завиват от бул. „Никола Вапцаров“ по ул. „Стефан Стамболов“ и „Александър Стамболийски“ и оттам- по ул. „Димитър Талев“ към бул. „Македония“, уточни директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов. 

Трафикът в „Южен“ е силно натоварен, защото на бул. „Александър Стамболийски“ продължава ремонтът на В и К за изграждане на обходен колектор и подмяна на водопровод.  

Община Пловдив месеци наред отлагаше  реконструкцията на Бетонния мост, докато не приключат строителните работи по подлез „Модър – Царевец“, на кръстовището на бул. „Хаджи Димитър“ и „Царевец“ с ул. „Солунска“ и на Кукленско шосе с цел да не се стига до тотален хаос в трафика.  

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
1.1/5 от 8 оценки
1.1/5 от 8 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?