Следвайте ни

Тапи на Рогошко заради Задушница, чака се половин час в трафика СНИМКИ

Колоните пропускат само градските автобуси, десетки паркирали в нарушение около Централни гробища

viber icon

Огромни задръствания има в района на Рогошко шосе заради днешната Черешова Задушница, видя репортер на „Марица“. Тапите започнаха да се образуват още около 9,30 часа сутринта. 

Още от моста видяхме колоните в посока траурния парк. Чакаме вече над половин час, за да стигнем до гробището, разказа Ваня Йовчева, която тръгнала със семейството си да спази традицията и да почете починал близък в съботния ден. Към момента задръстването стига чак до Адата. 

 Трафикът пропуска с предимство градските автобуси, които вървят един след друг. 

Непосредствено преди входа на траурния парк има полицейски пост, който да регулира движението на автомобилите на негова територия, като редува пропускането на колони от двете посоки.

Голям е и потокът към Централни гробища, но там булевардът е по-широк и не са се образували колони от автомобили. 

Има обаче десетки, паркирали в нарушение и в двете платна, с което блокират движението в едната лента. Колите престояват там, въпреки знаците, които забраняват спиране и паркиране на бул. „Княгиня Мария-Луиза“ в участъка около Централния гробищен парк.

Полицейска кола е заела позиция непосредствено зад едната колона от паркирали в нарушение срещу входа на гробището. Друг патрул има на входа на паркинга.

Всеки път е така, коментират търговците, които продават цветя и свещи. Те пък се оплакват от конкуренти, които пресрещат посетителите още на кръстовището с бул. „Източен“.

Там от рано жена от малцинствата предлага свещи на минувачите.

Снимки: Наташа Манева

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

грршка

грршка

19.06.2021 | 15:52

цига накара сган са мнозинство

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?