Следвайте ни

Танцьори на Джаки Чан идват на танцовата седмица (СНИМКИ)

Грабнахме танцовата седмица от София

viber icon

Седмото издание на ONE DANCE WEEK - фестивал за съвременен танц и пърформънс, ще се проведе за първи път в Пловдив от 28 август до 6 септември. Програмата е структурирана в отделни модули - международни участници, кино, шоукейс, детска програма, лекции, дискусии, ателиета.

Фестивалът представя най-актуалните и прогресивни танцови компании и хореографи от световната танцова сцена, които демонстрират различията и многообразието на идеите за танц в света.

В десетдневната програма гостуват артисти от Китай, Корея, Испания, Италия, Швейцария, Япония и САЩ.

Откриването на фестивала е със зрелищния Gateway на танцова компания на Джаки Чан - DragonKungFu. Шаолинските възпитаници ще покажат своя майсторски талант в два последователни дни в Дом на културата "Борис Христов” - на 28 и 29 август.

На 30 август в Драматичен театър е представянето на корейския проект на хореографа Хо Йон Ким - "6 градуса”. Същия ден в Дома на културата публиката ще види "Квант или Ода за молекулярната физика за шестима танцьори” -спектакъл на швейцарския хореограф Жил Жобен и визуалния артист от Германия Джулиус Фон Бисмарк, в който двамата се потапят в изумителния свят на ядрената физика.

На 31 август същата сцена ще се превърне в Японска градина. Танцово-визуална приказка, вдъхновена от красотата, простотата и изяществото на японската градина, се представя от италианската танцова компания ТРО.

Пърформансът "Сляп” на Джи Хий Лий от Корея е на 5 септември в Дом на културата "Борис Христов”. "Доволно малодушен свят на сънародника  хореографа Хой Уонг Риу може да бъде видян на следващия ден в Драматичния театър.

Нюйоркската танцова компания Sidra Bell ставя "Голота” на 6 септември в Драматичния театър, а барселонците от Делверес ще спрат дъха на публиката с неочакваната вертикална танцова интерпретация на "Алиса в Страната на чудесата” в техния проект "Повтаряй след мен”.

Форумът ONE DANCE WEEK е "витрина“ и на най-актуалното от българската танцова сцена с цел популяризиране на българския съвременен танц в чужбина. Този модул е основен стълб във фестивалното съдържание, казват от екипа на ONE DANCE WEEK.

Сдружение "По действителен случай” и техния пърформанс "Идентичност” ще гледаме на 29 август в Тютюнев склад. По същото време в Stage 51 ще гостува танцов експеримент на Красен Кръстев ”The Jungle. Sofia is burning!”. На 30 август в Драматичния театър Вили Прагер и Ива Свещарова представят "Нашето последно па-дьо-дьо”. Пак там, на 30 август, гостува No Movement no sound -пърформанс на Ида Даниел.

Мартин Пенев и Станислав Генадиев се включват в програмата на ONE DANCE WEEK с танцовата миниатюра Big Gun - на 31 август в Дом на културата "Борис Христов”. Същия ден той е домакин на "Антигона - това съм аз” на Галина Борисова. Mayday на Derida Dance гостува на 5 септември в Държавна опера. На  6 септември на  Открита сцена танцовата компания РОР-RОLL представя "Без-крайно” - една невиждана до момента колаборация между стрийт танците и съвременния танц.

Ще има спектакли за деца, танцови ателиета за най-малките. Танцовите ателиета и кинопрограмата ще показват филм, посветен на световноизвестни артисти, хореографи и спектакли.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?