Следвайте ни

Талантите на "Арт Войс Център" посрещнаха лятото с наши и световни хитове СНИМКИ

viber icon

Великолепен концерт под надслов „Лято, здравей!“ изнесоха младите дарования от „Арт Войс Център“ на сцената на парк „Рибница“ в  „Северен“.

Районният кмет Стоян Алексиев се обърна към участниците в концерта с думите:

„Радвам се, че в нашия град има толкова талантливи деца и младежи, спечелили многобройни награди в редица конкурси в различни музикални жанрове.Пожелавам Ви да бъдете здрави и устремени към нови предизвикателства и успехи.Следвайте и смело сбъдвайте мечтите си.Желая Ви весело и щастливо лято, изпълнено с много приключения и приятни изненади“.

Талантливите артисти изпълниха рок, поп, джаз музика, български и световни хитове.

Децата от група „Магия мини“ изпяха песните „Маймунката Нео“ и „Детство мое“.Петгодишната Катерина Кънева - носител на Гран При от конкурс „Песенна палитра“ 2021г., изпълни „На баща си дъщеря“. Велина Сарелска , която е на 8 години и е лауреат на конкурси в България, Италия, Малта, зарадва присъстващите с прекрасно изпълнение на песента „Мама“.Четиринадесетгодишната тийнейджърка Ивайла Терзиева  - победител в тв формата „Нова звезда“ по БТВ през 2019г., изпълни песента „Завинаги“.

Поп песни на английски език поднесе на публиката Лидия Ганева. Петнадесетгодишната девойка, представила България на Детска Евровизия през 2016г. в Малта, живее във Финландия, но се върна в Пловдив специално за събитието.

Арт Войс Център“ е създаден като вокална школа за талантливи певци и групи през 2013 г. от неговия вдъхновител и главен вокален педагог Руми Иванова. През годините възпитаниците ѝ са носители на безброй отличия от конкурси по пеене, участници в ТВ програми, концерти и риалити формати. Някой от най-големите успехи са:

- избирането на Лидия Ганева за представител на България на Детска Евровизия през 2016г –единственият избор, станал с реално гласуване и избор от Телевизионния  формат „Децата на България  са супер“ по БНТ1;

- изборът на Даниела Пирянкова отново във формат с пряко гласуване на жури и публика по БТВ през 2017 г. и  най – големият -  победата на последния ХFactor на 4Magic – група, създадена и ръкoвoдена от Руми Иванова.

В момента в школата се обучават над 100 деца и младежи и работят 6 преподаватели по пиано, солфеж, народно, поп и джаз пеене. Школата е инициатор на проект “Пловдив – СтоЛица на песента“, съвместно с Биг Бенд Пловдив , както и на фестивала “Ноти по пясъка”, провеждан в Приморско вече 5 години. И в момента възпитаниците на школата са активни участници в културния живот на Пловдив.

Един от върховите моменти в живота на „Арт Войс Център“  е запознанството и сътрудничеството с Пламен Димов – създател и ментор на световноизвестната рок група “Nightwish” и гостуването на голяма група – 17 младежи на фестивала в Китее -Finlandia  през 2019г.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?