Следвайте ни

Таксуват по 2 лв. на час за престой на бившия ТЕЛК, мераклии няма

viber icon

По два лева за час престой таксуват на паркинга, изграден на мястото на съборената сграда на ТЕЛК на ул. "Четвърти януари" до Хуманитарната гимназия. По обяд вчера зад бариерата и будката на охраната бяха спрени само четири коли, една от които беше на фоторепортера на "Марица". За разлика от платения паркинг съседните малки улици буквално бяха задръстени от автомобили, пълно беше и пред блоковете. 

Таксата за час престой трябва да бъде намалена - да я направят един лев, тогава ще спираме, посъветва градската управа един от шофьорите, който с къртовски усилия се мъчеше да вкара колата си в тясната пролука между две други. Ядоса се, че не е успял, и потегли рязко, за да търси безплатно място под слънцето. Месечният абонамент на паркинга е 200 лева, както и навсякъде в центъра.  

Доскоро, когато теренът пред сградата на ТЕЛК беше като разорана целина с дълбоки ями, кал и прах, от сутрин до вечер цялото пространство беше окупирано от автомобили. Пари за престой не взимаха и шофьорите спираха на аванта. 

Директорът на ОП "Паркиране и репатриране" Ненко Калакунов обясни, че цените за престой са определени с тарифа, приета от Общинския съвет за целия град. Според него обаче като за начало приходите от новия паркинг са добри. Той е категоричен, че сега шофьорите имат повече удобства, тъй като могат да оставят автомобилите си върху равна и чиста настилка, а освен това с гарантирана охрана.

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Десен

Десен

26.11.2020 | 14:44

Това " съоръжение" дали е законно. Дали има акт за ползване. Доколкото съм запознат ,там има строително разрешение за многоетажен паркинг. Това, което е там в момента, категорично не е многоетажен паркинг! Не съм убеден, че се ползва законно, и че общината събира такси законно!???

Отговори
4 0
Задачка за трето отделение

Задачка за трето отделение

26.11.2020 | 14:33

Аз имам земя в трънаците цял декар Колко ли абонамента щях да направя с тази квадаратура да му го тура ако тоя декар го имах в центъра на Филибето и на колко пловдичани щях да ги чакам от към дупето

Отговори
0 0
...

...

26.11.2020 | 14:00

Гарантирана охрана?! Какво гарантира? Охраната само пази бариерата

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?