Следвайте ни

Таксиджия в Пловдив изгоря с 2 бона

viber icon

Таксиметров шофьор в Пловдив ще трябва да плати глоба в размер на 2000 лв., тъй като не бил психологически годен. 

Таксиджията, който е с адрес в Пазарджик, опитал да пребори съставения му акт в Районния съд, но без успех. Пробвал и пред Административния съд, но на свое заседание вчера магистратите там потвърдиха наложената санкция. 

До глобата от 2 бона се стигнало на 28 ноеври миналата година. Около 16 часа таксиджията бил с автомобила си „Хюндай“ на бул. „България“ 115, до магазин „Лидъл“.  Тогава проверяващ от „Автомобилна администрация“ го сгащил.  Той констатирал, че таксиметровият автомобил е приведен в работно състояние, с открит знак „Такси“, без табела „Не работи“ и с включен таксиметров апарат. При проверката шофьорът е представил удостоверение за психологическа годност с изтекъл срок на валидност, който подписал без възражения.

Последвало е издаването на наказателно постановление, с което на нарушителя е наложено административно наказание –глоба в размер на 2 000 лв. за нарушение на Наредба № 34 за таксиметров превоз на пътници.

Според магистратите от Административния съд, изводите на първоинстанционния съд са правилни. Нарушението е ясно и точно установено и се подкрепя от събраните писмени и гласни доказателства. „Размерът на наложената санкция е в съответствие със степента на обществена опасност на извършеното нарушение. Времето от констатиране на нарушението до издаване на удостоверението за психологическа годност – 23 декември 2019-а, е близо месец и не може да се приеме за незначително като продължителност“, се казва в мотивите на съда, който остави в сила решението за налагане на глоба от 2000 лв. на таксиджията. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?