Следвайте ни

Таксиджиите в Пловдив: Защо колите ни трябва да са задължително жълти или зелени?

viber icon

Срещу законовото изискване таксиметровите коли „да бъдат бъдат трайно боядисани в жълт цвят, без облепване на автомобилите с фолио или да бъдат трайно боядисани в зелен цвят, когато превозното средство е хибридно или се задвижва изключително с електрически двигател“ се обявиха таксиджиите в Пловдив днес. 

Те се събраха на протест пред сградата на ДАИ до Сточна гара. 

„Хората са свикнали и махат на жълта кола. Има хора, които си купуват отписани от лицензия таксиметрови коли. Като тръгнат да се движат, клиенти махат на тях. Преди години колите не бяха задължително жълти, а сега това изискване оскъпява много разходите на таксиметровите шофьори. 1000 лв. струва пребоядисването на колата в жълт цвят, но това веднага сваля и цената на автомобила. Никъде в Европа на държавно ниво няма такова изискване. Ако някоя фирма желае да се отличава и колите да са ѝ жълт цвят, няма проблем. Но искаме това да не е задължително“, коментира съпредседателят на Национална асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи Володя Домашенко. 

Друг участник в протеста – таксиметровият шофьор Хамди Омер, каза, че по време на соца не е имало подобно безумие – изискване за жълт или зелен цвят на колата. „Викаш си такси, какъвто цвят дойде – такъв. Тогава си слагахме табелка и лента с  шахматни квадратчета, и карахме. А сега? Никъде в Европа го няма това нещо като изискване. Просто искат да ни мачкат“, посочи той. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ицо

Ицо

01.10.2020 | 10:53

Събирам 50 човека ( фамилията ми е толкова ) и излизаме на протес срещу увеличението на тарифите от такситата и колите да бъдат до 7 години . Не се наядоха . Блокираме стоянките в центъра .

Отговори
1 0
???

???

30.09.2020 | 22:55

Как жълтият цвят не пречеше 20 години почти и сега изведнъж стана голям проблем? Не е вярно за соца, че е било шарения. Това беше вече през 88-89 г. като тръгнаха Кооп и Бига. Преди това имаше 20-ина черни волги за целия град и се чакаше по 1 час, ако изобщо имаш дом. телефон да се обадиш.

Отговори
2 0
намръщенЪ

намръщенЪ

30.09.2020 | 16:17

Винаги повод да се заядат. Да се погледнат най-напред що за стока са, тогава да недоволстват

Отговори
1 1
За пари, за много пари!

За пари, за много пари!

30.09.2020 | 12:11

Цялата работа е ЗА ПАРИ! Никъде в Европа не принуждават и колите да карат ЦЕЛОГОДИШНО с включени фарове!

Отговори
5 2
Начи

Начи

30.09.2020 | 13:20

Нема мн акъл в главата ти.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?