Таха Рахман е инвеститорът, на чийто строеж загина работник

Починалият мъж на строителен обект по-рано днес е работник на “Рожевски”, научи „Марица”. Фирмата на Илко Рожевски строи обекта, в който инвестира предприемачът от йордански произход Таха Рахман. До Стоматологичния факултет Рахман вдига три нови жилищни секции, чрез една от фирмите си –  „Торос 13” от Пазарджик.

Таха Рахман стои зад едни от най-мащабните жилищни проекти в Пловдив от последните години. Наскоро стана ясно, че той ще строи мегакомплекс с 800 жилища в Пловдив. Мастодонтът със 120 000 кв. м РЗП  се намира в знаков имот, обект на спорове между Ветко Арабаджиев и Илия Павлов – мястото е на северния бряг на река Марица.

Преди време едната част от имота до Стоматологичния, където е станал инцидента, е била общинска, другата – на БДЖ. И Общината, и железниците обаче впоследствие продават дяловете си. Новите собственици започнаха да строят в началото на 2018 г.  

Припомняме, че около 12 часа днес 53-годишен работник пострада на строителен обект до кръстовище на бул. Хр. Ботев и ул. Л. Каравелов. На място лекарски екип установил; че мъжът е в безсъзнание, по-късно той е починал.

По първоначални данни мъжът е бил ударен от тухла, паднала при издигане на палет. Случаят ще се разследва от следовател при ОСлО към ОП- Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?