Следвайте ни

Табела в пловдивски рейс агитира за партия СНИМКИ

viber icon

Картонена табела, агитираща за една от партиите, които ще се борят за победа на парламентарните избори, се появи в рейс от градския транспорт на Пловдив, видя репортер на „Марица“.  Собственоръчно изработеният агитационен материал е залепен над главата на шофьора на рейс по линията 222, вляво от екрана, указващ спирките. 

На табелата пише: 

„П.П. Възраждане. Такива хора не са влизали в парламента от 30 год. Горе главата. Те не искат кокала. Те искат пулта за управление на държавата, който вече наистина пари“. 

Най-вероятно хендмейд агитацията е залепена от шофьор на рейса, но не е изключено това да е дело на бърз и ловък пътник, който да е останал незабелязан, докато грижливо е облепял картона с тиксо. 

Не е ясно откога тази табела агитира за въпросната партия, но е сигурно, че подобна „реклама“ нарушава Изборния кодекс. 

Точка 15 от условията и реда за провеждане на предизборна кампания в изборите за народни представители на 4 април 2021, според указанията на ЦИК, забранява използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация. 

Потърсихме за коментар инж. Димитър Чолаков, който ръководи "Автотранс - 2000", облужваща линия 222 от градския транспорт.  Той коментира, че предизборната агитация по рейсовете е забранена и недопустима. „Ще наредя незабавна проверка и тази табела да бъде премахната в най-скоро време“, посочи инж. Чолаков. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Обръгнал

Обръгнал

17.03.2021 | 23:21

Копейкин явно иска да си купи нова, още по-луксозна къща на морето! Гласувайте за тях, абдали, пълнете им гушите!!!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?