Следвайте ни

Създава се център за подкрепа от сексуално насилие

viber icon

Център за подкрепа на жертвите на сексуално насилие ще се открие в Пловдив. Съвместни действия в тази насока бяха набелязани вчера по време на срещата на Посланика на Великобритания Ема Хопкинс и областния управител Дани Каназирева.

Целта е до края на годината центърът да започне да функционира. В него ще има оборудван медицински АГ кабинет, съдебен лекар, социален работник, психолог, полицейски служител и прокурор. 

Всичко това може да се случи само чрез силно партньорство и отлично сътрудничество между институциите, заяви Дани Каназирева. Тя подчерта, че паралелно с темата за сексуалното насилие е важно да се обърне внимание и на домашното насилие.

На срещата стана ясно, че община Пловдив има готовност да финансира създаването на центъра, ко​йто ще се ​помещава в ДКЦ „Пловдив“. От страна на посолството на Великобритания в България ще има моралната и логистична подкрепа.

Областният управител ще координира дейността на работната група, която ще включва представители на различни институции. На по-късен етап предстои среща с кметовете на общините относно възможностите им за участие във финансирането на центъра, който ще обслужва областта​.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?