Следвайте ни

Свикват извънредна общинска сесия заради такситата

viber icon

Общинският съвет - Пловдив ще заседава извънредно във вторник, въпреки че само преди дни градските старейшини се разделиха с намерението да се видят на сесия след парламентарните избори. 

Две решения са върнати като незаконосъобразни от областната администрация. Временно длъжността на областен управител изпълнява Елена Апостолова, докато Дани Каназирева  е в отпуск. 

И двете решения  се отнасят за таксиметровата дейност. С едно от тях Общинският съвет промени правилника за работа на ОП "Организация и контрол на транспорта", с който предприятието, а не ДАИ вече ще издава разрешителни за такситата. Промяната е приета със закон. С второто решение се намаляват цените на разрешителните от 88 лева на 80. 

Преразглеждането на решението е формално - в него е записано, че се допуска предварително изпълнение, вместо същото изречение да бъде вписано в нормативен акт.

"Ще прегласуваме решението, както е посочено в заповедта, защото не променя същността му", каза председателят на Общинския съвет Александър Държиков.  

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Филми5

Филми5

05.03.2021 | 23:21

Сфеееттт

Отговори
0 0
Филми5

Филми5

05.03.2021 | 23:20

Вууууурррр сфееетт

Отговори
0 0
Филми5

Филми5

05.03.2021 | 23:19

Вуууууррр сфееттттт..,,//___---//099!!!0

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?