49

Световни делегати по туризъм се влюбиха в Пловдив

В рамките на програмата на 68-ата сесия на Регионалната комисия за Европа на Световната организация по туризъм в София, делегати от Армения, Кипър, Португалия, Германия, Туркменистан и Ватикана посетиха Пловдив.

Те бяха посрещнати от Пламен Панов, заместник-кмет по "Култура, археология и туризъм" и придружавани по време на престоя си в града под тепетата от представители на Отдел "Туризъм" на община Пловдив и на Министерството на туризма.

Гостите направиха културно-опознавателна обиколка, включваща водещи туристически обекти в града: Епископската базилика на Филипопол, Античния театър и къща „Хиндлиян“.

Регионалния етнографски музей, църквата „Св. св. Константин и Елена“, Музейна аптека „Хипократ“ и Римския стадион бяха другите спирки на световните делегати. 

По време на своята визита, делегатите останаха силно впечатлени от посетените забележителности, от сърдечното гостоприемство и от българската кухня и традиционните местни сортове вина. 

Само преди дни България бе избрана само за член на Изпълнителния съвет (Executive Council) на Световната организация по туризъм с мандат 2023-2027г. Така страната ни заема едно от овакантените места за регион „Европа“ на Изпълнителния съвет на СОТ. 

България беше избрана след оспорвано гласуване и получи подкрепа, заедно с Чехия, Италия и Литва като нови членове на Изпълнителния съвет. Това е оперативен управляващ орган, който следи за това СОТ да изпълнява своята работна програма и да се придържа към бюджета си. 

В ИС членуват общо 35 държави (от тях 10 европейски), 34 от които се избират с мандат от четири години, докато Испания остава постоянен представител. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?