2374

Светкавичен ремонт: Връщат учениците в класните стаи на ОУ "Душо Хаджидеков" до месец

По-малко от 4 седмици след пожара, който на 1 септември изпепели почти напълно покрива на ОУ "Душо Хаджидеков", новата покривна конструкция и покриването на сградата са почти готови.

Голяма част от дървената конструкция вече е покрита с керемиди, подменени са и олуците. Припомняме, че при голям пожар покривът на едно от най-старите училища в Пловдив изгоря напълно. Само бързата намеса на огнеборците предотврати и по-тежки поражения по сградата.

Първоначалните прогнози бяха, че поне няколко месеца ще бъде ремонтиран изгорелия покрив, но зам.-кметът Пламен Райчев пое ангажимент ​дейностите да приключат до края на септември. Стойността на ремонта пък е 470 хил. лева с ДДС. Изпълнителя от фирма "Запрянови" работи и през почивните дни, показа репортерска проверка на "Марица", а по фасадата и покрива на сградата вече по нищо не личи, че тук е имало подобен пожар. 

Така изглежда, че местната администрация ще спази обещанието до края на месеца спешният ремонт да приключи и още през октомври децата, които в момента учат в съседните училища в района, да се върнат по класните стаи в сградата на ОУ "Душо Хаджидеков".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
dimitar

dimitar

26.09.2022 | 19:00

бързи и сериозни кредитни предложения за физически лица и фирми Аз съм начело на международна финансова институция, специализирана в международни заеми. Предлагаме услуги от 5 000 евро до 800 000 евро. нетният лихвен процент е 2,6% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл: [email protected]

Отговори
0 0
Пламен

Пламен

26.09.2022 | 15:19

Не е вярно че пожарникарите са действали бързо. Когато дойдоха гореше само четвърт покрив, а те гледаха и имаха проблем с водата. Намесата на кмета Димитров, който повика общински вишки предотврати разрастване на пожара.

Отговори
1 0
Местната администрация ще спази обещанието

Местната администрация ще спази обещанието

26.09.2022 | 14:34

Бързо да свърши ремонта и да върне децата.Пак се намери някаква стрина да плюе(ако бил качествен).Ми като ти се вижда некачествен,стринке Ваня,те викнем тебе да инспектираш..да дойдеш и у нас да направиш чисто нов покрив,лельо спец!!Кафа вече..

Отговори
1 0
Ваня

Ваня

26.09.2022 | 13:01

Хубаво светкавичен ремонта, НО и ако е и толкова качествен грешка няма.

Отговори
1 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?