46

“Светицата“ за Мичо Димитров от скулптора Цвятко Сиромашки

Със страхотен подарък изненада своя близък приятел маестро Мичо Димитров скулпторът Цвятко Сиромашки. Той му подари авторска картина на име „Светицата“ с пожеланието да бъде обграден все от красиви жени и хубави емоции. Това бе върнат жест от страна на Сиромашки, който по-рано получи графика на Мичо Димитров. Това стана по време на презентацията на документалния филм на Петя Ангелова „Маестро Мичо Димитров - Полет на сетивата“ навръх рождения ден на маестрото. 

Интересното е, че двамата именити творци са астрални близнаци. Те отпразнуваха преди броени дни своите рождени дни - Мичо с филма, посветен на неговия живот, а Цвятко ​- с изложба "Духовно пространство",  живопис и скулптура, в галерия „Артистика“. 

Двамата си спомнят как преди години са празнували рождените си дни с големия пловдивски художник Димитър Киров. „Бяхме като чираци, които попиваха от неговата енергия и се учехме от таланта му. След нашите купони се качвахме в къщата му в Стария град и оставахме там до зори“, разказаха пред „Марица“ двамата.  

Любопитно е още нещо - на тяхната дата е роден и прочутият Балзак.

Снимка от Валентина Биларева 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?