Следвайте ни

"Света Марина" посрещна Симеон със звън на камбани

Две персони със синя кръв и кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров гостуваха вчера в Пловдивската митрополия. На входа те бяха посрещнати тържествено с камбанен звън. Негово Величество Симеон Сакскобургготски и руският княз Никита Лобанов-Ростовски посетиха митрополията по покана на Негово Високопреосвещенство Митролопит Николай. Домакинът лично посрещна и благослови височайшите гости. Княз Лобанов-Ростовски е един от малкото оцелели потомци на последната руска царска фамилия Романови. Митрополитът, кандидат на богословските науки от Московската духовна академия,  поговори с княза на руски.       

Симеон Сакскобургготски, известен с благочестието си, запали свещ в църквата и целуна иконата на Света Марина. 

В срещата участва и кандидатът за кмет на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров. Според църковния протокол самият факт, че на среща на такова високо равнище е поканен да участва и кандидат за кмет, вече е оценка за него и неговия дарителски принос към Българската православна църква, коментира висш духовник от Пловдивската митрополия.

Хенриета Костова

Ръководител екип „политика“

Хенриета Георгиева е завършила Английска гимназия в Русе, ПУ „Паисий Хилендарски” и Софийския университет, специалност журналистика. От 1993 г. работи в екип Политика на в.”Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?