Следвайте ни

Сватбите в Пловдив удариха пореден рекорд

viber icon

Рекорд на сватбите в Пловдив отчитат днес в Дома на младоженците.  Седемнадесет двойки са заявили намерението да се врекат в любов е верност за цял живот. 

През целия ден  под тепетата ще звучи "Менделсон", ще се отваря шампанско и ще се даряват целувки под дружните възгласи "Горчиво". 

Осем влюбени двойки ще подпишат граждански брак в централния Дом на младоженците на ул. "Христо Г. Данов", три - в обредната зала в "Тракия", а шест ритуала са съчетани с посрещането на гости в заведенията, разказа директорът на общинското предприятие Чудомира Пинджева.

И утре продължават сватбарските фойерверки с пет бракосъчетания.

Сватба  на сина си прави днес и зам. - кметът на Пловдив Величко Родопски. Влюбените ще се венчаят в църквата "Св. Димитър", както "Марица" писа.

"Наплив от младоженците има, откакто отвориха ресторантите. И ние се радваме заедно с бъдещите съпрузи", коментира шефката на "Радостни обреди".

При регистрацията на брак в Дома маските си остават задължителни, затова все повече двойки предпочитат изнесени ритуали в заведения, където посрещат гостите.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?