Следвайте ни

Сватба по време на COVID: Пловдивчани се женят без тържества

viber icon

Младоженските двойки започнаха да отлагат сватбите заради решението за затваряне на заведенията.  „Изнесеният ритуал, заявен за 28 ноември в един ресторант, е отменен и ще се проведе в Дома на младоженците”, потвърди директорът на общинското предприятие „Радостни обреди” в Пловдив Чудомира Пинджева.

През ноември са сключени 97 граждански брака, но за декември са записани по-малко - засега само 23. Заради мерките бъдещите съпрузи  изместват  датите за догодина с надеждата в късна пролет и през лятото да няма COVID-19, нито каквито и да било други здравословни пречки. Най-предпазлива беше двойката, която през ноември заяви ритуал за октомври 2021 г., за да има време да се подготви, а и да има по-малък риск да попадне в режима на предпазните мерки.

В момента брак се подписва в залите при изричното условие за маски и с ограничен кръг гости - до 15 души. Не е изключено обаче заради въведените нови ограничения да се върне режимът, който беше въведен през двата месеца на извънредното положение. Тогава в Дома на младоженците на ул. „Христо Г. Данов” допускаха само бъдещите съпрузи и техните кумове, без да имат право да канят гости, а ритуалите бяха организирани във фоайето, където има повече пространство.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Габровец

Габровец

26.11.2020 | 12:52

Ето това е сватба по моят тертип.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?