Следвайте ни

Свалят двойно входа за къща "Клианти" в Стария град

viber icon

Двойно ще бъде намалена цената за вход в къщата - музей  "Клианти", която се намира на ул. "Княз Церетелев" в Стария град. Перлата на възрожденската архитектура беше реставрирана в миналия мандат за около един милион лева и за да върне по-бързо инвестициите, тогавашната градска управа настоя билетът да струва  10 лева за разлика от останалите емблематични къщи, които се разглеждат срещу 5 лева.

Новият директор  на Общинския институт "Старинен Пловдив" Богомил Грозев счита, че тази тарифа е необяснимо висока. "Клианти"  ще бъде включена в  опцията за комбиниран билет, който дава право на посещение на пет обекта с намаление.

Цветните мозайки от 4-5-и век в Епископската базилика, чиято реставрация е завършена, ще разглеждаме срещу 12 лева, след като новият музей  заработи. Ученици и студенти ще плащат 5 лева при индивидуални посещения, а деца до 7 години и инвалиди ще влизат безплатно.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?