2374

Сухият фонтан и рекичката на пл. "Централен" пресъхна

Сухият фонтан и водната площ на пл. „Централен”, която имитира рекичка, не работят и пловдивчани недоумяват защо са пресъхнали при положение, че атракциите са направени като част от реконструкцията на площада само преди три години. 

„Голям проблем. Гаранционният срок за водните съоръжения изтече и фирмата, която ги е изградила, вече няма задължение да ги ремонтира. Чакаме да ни доставят резервни части”, обясни директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев. Предприятието има ангажимент да се грижи за фонтаните на площада.

От „Градини и паркове” допълниха, че са поръчали части на варненска фирма „ Vаldim Waterfountains”, тъй като тя е построила водните съоръжения като подизпълнител на „Драгиев и ко”, която реконструира площада, подлеза на ул. „Гладстон” и археологическия комплекс Римски форум – север.  Варненците са направили бляскав цветен фонтан на акведукта на Бунарджика и на площада до Епископска базилика. 

„Двегодишният гаранционен срок за водните атракции на пл. „Централен” изтече, но ние ще доставим резервните части, за които поехме ангажимент. На сухия фонтан са дефектирали два захранващи блока. Близо месец и половина водим преговори с община Пловдив, модулите са подготвени, но трябваше да се платят.  Фонтанът се задейства с интернет, но доставчик вече е друг и трябва да смени настройките. Помпата на реката е повредена и е дадена на ремонт на пловдивска фирма.Следващата седмица за Пловдив ще пътува синът ми, за да се разберат на място с общината. Всичко е под контрол”, коментира Валентин Димов, собственик на фирмата. 

На въпрос как стана така, че още на третата година се налага ремонт, Димов обясни, че модулите са немски и техният гаранционен срок е само 24 месеца. „Не мога да нося отговорност за чуждо производство”, рече бизнесменът.  И даде пример с фонтана до Епископска базилика, където са монтирали оборудване собствено производство. „Няма проблем, работи”, подчерта Валентин Димов. 

Читателите на „Марица” алармираха и за листата, с които са задръстени старите огледални фонтани до паметника на Гюро Михайлов.

От „Градини и паркове” увериха, че ще ги почистят, но напомниха, че вече е започнал листопад.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Икономията е майка на мизерията

Икономията е майка на мизерията

03.08.2022 | 22:25

А защо вечер в жегата не работи и фонтана на копчетата, вода ли пестят или за да се чуват жабите?

Отговори
1 0
комунист

комунист

30.07.2022 | 12:54

А защо са изгоряли захранващите блокове? Трябва да има причина но на някой ще му са размине.Пълно е със спящи чинавници.

Отговори
4 1
Дано!

Дано!

30.07.2022 | 11:06

Да им присъхнат и комисионните!Да им изсъхнат крадливите ръчички!Да им конфискуват построените от кражби имоти!Да лежат в затворите за злоупотреба с власт и кражби в особено големи размери!

Отговори
11 1
Арх

Арх

30.07.2022 | 10:26

Ами с ремонт само за 17 милиона толкова.

Отговори
4 2
Пловдив

Пловдив

30.07.2022 | 09:33

Има ли поне един от ГЕРБ който да не е корумпиран и омазан целият с л...а

Отговори
10 6
настрадин ходжа

настрадин ходжа

30.07.2022 | 08:28

не го е правил здравко освен това тези съоръжня отят с бира каменица а не с вода

Отговори
8 1
На здравка и здравко всичко е пресъхнало

На здравка и здравко всичко е пресъхнало

30.07.2022 | 08:14

бойко, бойкоооо, до къде ни докара с твоята корупция

Отговори
11 8
намръщенЪ

намръщенЪ

31.07.2022 | 15:21

При канадския тъпунгер и толкова не видяхме, стига си ревал против ББ

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?