Следвайте ни

Студът прогони търговци от пазарите в Пловдив

viber icon

Малцина търговци на плодове и зеленчуци се осмелиха да мръзнат на сергии в очакване на клиенти. Всички маси до една на Понеделник пазара  бяха празни днес преди обяд.

"Студено е и хората се пазят. Не само търговците, но и гражданите  избягват да пазаруват на открито, за да не се разболеят, особено сега, в пандемията", потвърди Запрян Тодоров, директор на ОП "Общински пазари".

Тържището в "Тракия" също е безлюдно, същата е картината  на пазара  до Гребния  канал.  Много от сергиите на Събота пазара, който се стопанисва на концесия от частна фирма,  също са празни.

На Четвъртък пазара е с  няколко градуса по-топло, а и  няма опасност стоката да замръзне, защото емблематичното общинско тържище  е единственото, което се помещава в сграда.

На малкото пазарче в Кючук - Париж до "Хоризонт", както го наричат в квартала,  по-калените търговци  не се страхуват от студа. Цените  на зарзавата удрят тавана - до 5 лева за кило краставици, по 4,50 вървят розовите домати, но има и червени на народни цени  по 2,80 лева, мандарините се предлагат по 3.  По три лева  за килограм  са и  тиквичките.

"В  големия супермаркет купуват мандарини по 1,60 лева,  почти толкова са и краставиците. Като избирам, няма да студувам",  обясняват редовните посетители на магазини.

 

 

Снимки: Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Юлия

Юлия

15.02.2021 | 16:58

Коко, и аз съм на същото мнение.

Отговори
0 0
коко

коко

15.02.2021 | 15:26

НА ПОНЕДЕЛНИК ПАЗАРА НЕ Е САМО ОТ СТУДЪТ.НЕ ЗНАМ КОЙ МУ Е..БА МАМАТА НО ОТ ГОДИНИ МОГА ДА ЗАЯВЯ ЧЕ ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ПАЗАР

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?