Следвайте ни

Стружки потекоха от чешмите в "Кършияка", пловдивчани в шок

viber icon

Мътна вода със стружки шокира жители на пловдивския квартал "Кършияка". Според тях от чешмите излиза странна кафеникава течност. "Аз имам два броя филтри, каквито повечето хора нямат. Но дори и след като ги сменя, пак откривам стружки. Най-лошото е, че никой не ни е предупредил за качеството на водата", алармира известната адвокатка Емилия Недева. Тя е изпратила проба от замърсената вода в лаборатория, откъдето чака резултат.

Най-вероятната причина за проблема е смяната на тръбите заради започналите ремонти по Водния цикъл, предполагат жителите на "Кършияка".  Най-засегнатата зона е в карето около хотел "Санкт Петербург", където през август над 120 семейства останаха на сухо. Живеещи на ул. "Васил Левски", където също е разкопано, обаче уверяват, че при тях водата е чиста, но от ВиК я спират за по няколко часа.

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

да работят, че нещо се мотаят

да работят, че нещо се мотаят

14.10.2020 | 10:51

Това е пластмаса, не са стружки. А като са пластмасови, е все едно водата от бутилка ... така че не трябва да е опасно, стига да не се ядат!

Отговори
2 1
нали

нали

14.10.2020 | 21:01

Злато, злато, след 30 години демокрация потече злато от чешмите!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?