Следвайте ни

Строй се, преброй се! Изтъркахме леда на пързалката в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Най-голямата пързалка на Балканите - тази в центъра на Пловдив, продължава да бъде атракция номер 1 за жителите и гостите на града по време на пандемия.

Стърженето на кънките по огледалната ледена повърхност е звук, с който пловдивчани свикнаха и им създава празничен дух.

Пързалката работи по 12 часа на ден - от 10 до 22 часа, а желаещите да опитат двоен аксел не секват. Листата с чакащи винаги е дълга, но чакането определено си заслужава, казват кандидат-кънкьори.

Обратно на очакванията, на опашката няма напрежение, продиктувано от висенето. Напротив. Събралите се хора демонстрират енциклопедична дисциплина, спазват дистанция помежду си, а ако някой се разсее - униформени му припомнят за мерките срещу коронавируса.

Освен на опашката, доста хора има и в близост до страничните ограждения. Преди два дни са поставени предпазни ленти, които не допускат трупането на зрители по дървените огради. Зад тях са всички, които не смеят или не могат да пазят равновесие върху леда, но пък се наслаждават на чуждия талант. Публиката също е под зоркия контрол на охранителите, които следят зорко за нарушители и, ако се наложи, се намесват с любезно приканване за дистанция и за поставяне на маска.

Обикновено по-голямата част от публиката са родители, чиито деца се пързалят за по час. Върху самия лед кънкьорите също носят маски, предвид че все пак има допир, дали с дружка или друг пързалящ се.

 


Желаещи за пързаляне има през целия ден, като към 20.00 - 21.00 часа започват да се разреждат.

Явно пързалката в центъра на града под тепетата остана едно от малкото безопасни забавления в разгара на пандемията от коронавирус. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?