Следвайте ни

Строят странен паркинг само за 4 коли на пъпа на Пловдив СНИМКИ

viber icon

Паркинг за четири коли започнаха да строят ненадейно на новия тротоар на бул. "Цар Борис III Обединител" точно до Водната палата. 

Плочките, сложени преди две години, са изкъртени, а работниците уплътняват основата.   Офанзивата смая пешеходците,   а Диана Папукчиева възкликна: "Безумно е! Направиха хубав тротоар, сега го разрушават. Навсякъде управниците се движат с велосипеди и градски транспорт, само при нас - с коли и с по един човек вътре, за да задръстват трафика. В Япония, ако не представиш документ, че имаше реално място за паркиране, не ти разрешават да регистрираш колата". 


Кметът на "Централен" Георги Стаменов каза, че тази сутрин са направили проверка и се оказа, че документите са изрядни. Те са издадени от голямата община, а не от районното кметство. 


Строителите уверяват, че плочките ще бъдат възстановени и върху тях ще паркират четири автомобила.  "Настилката уж е нова, а беше пропаднала", твърдят работниците. Те показаха, че в близост до спирката все още се вижда място, където плочките са хлътнали и се е образувала дупка. 

Увериха, че освен за четирите паркоместа са поели ангажимент да ремонтират и прилежащото пространство, където има дефекти. 

Оказа се, че паркинг се строи фирма "Айбекс", тъй като наблизо няма къде да спират. Около сградата на Водна палата паркирането било забранено и лепели фишове. 

На отсрещната страна,, зад блоковете има паркинг, коли се спират и на мястото на бившия ТЕЛК, но някой очевидно не му се върви стотина метра през пешеходните подлези. 

Снимки от Наташа Манева 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

В.МАРИЦА

В.МАРИЦА

03.09.2020 | 16:21

Толкова нескопосано написана статия и пълна с правописни грешки, че чак не ми се коментира казуса

Отговори
1 1
Абсурдистан

Абсурдистан

03.09.2020 | 14:03

Толкова гербаджии има там.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?