Следвайте ни

Строят образователен център в „Източен”

viber icon

Започна изграждането на планирания Образователен център в район „Източен“ по проект „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“, финансиран от Българо-швейцарска програма за сътрудничество. Замсетник-кметът Георги Титюков и директорите на училищата „Найден Геров“ и „Кирил Нектариев“ направиха първа копка в двора на Центъра, който ще бъде построен в общия двор на двете училища.

Преди две години председателят на Националния съвет на Швейцария Криста Марквалдер посети ромския квартал „Столипиново“ в Пловдив като част от официалното й посещение в България. Проведени бяха разговори относно планирани дейности и идеи в училищата „Найден Геров“, „Кирил Нектариев“, детска градина „Лилия“ и ДКЦ „Изток“. 

Няколко месеца по-късно между Община Пловдив и Българо-швейцарска програма за сътрудничество беше подписано Споразумение по проект „Интегриран подход за социалното включване на роми и други уязвими групи в Община Пловдив“, чието изпълнение стартира в началото на 2017 г.

В новата сграда на Образователния център ще функционира спортна зала, тъй като в момента такава липсва и на двете училища, зала за работа с деца и родители, стая за образователни медиатори, съблекални и помощно помещение.

В момента и в двете училища се провеждат редица извънкласни занимания по проекта, включително по български език, художествени дейности, спортни занимания. Създаден е клуб „Активен родител“, на който ежемесечно се обсъждат идеи, проблеми, планират се бъдещи занимания в помощ на трудно адаптиращи се ученици, с риск от отпадане от училище.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?