Следвайте ни

Строят амфитеатър в парка на Младежкия хълм

viber icon

Сцена на открито и пейки за зрители, наредени като в амфитеатър, започнаха да сторят в парка на Младежкия хълм до бензин​останцията на бул. "Христо Ботев".  Зеленият терен е частна собственост, а инициативата е на организаторите на фестивалите, които се провеждат всяка година в подножието на тепето.  

Строителството на ресторант, бар и открита сцена е разрешено от район "Централен" като временен обект с изричното условие да се извършва съгласно статута на хълма, който е защитен природен обект. Конструкцията, подиумът и седалките са от дърво. Под формата на купол ще бъде и самото заведение, обясниха от фирмата. 

Инвеститорите имат намерение да разкрият и кръжоци за деца. През топлите месеци Младежкият хълм е едно от най-посещаваните места, а по време на пандемията всички предпочитат да са на открито, обясниха инициаторите. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Кръжок

Кръжок

11.03.2021 | 15:24

Как ще се съчетават бар с кръжоци за деца, не знам. Защо поне едно място не остане само за занимания на децата в този град. Хълмът е последното такова и ще го за трият и него.

Отговори
1 0
Стефан Горанов

Стефан Горанов

12.03.2021 | 18:17

Здравейте! 6000 квадратни метра са предвидени за детски творчески лагер, който не е в зоната на търговския обект.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?