Следвайте ни

Строят 74 апартамента за бедни на "Гладно поле" с европейски пари

viber icon

Блок със 74 апартамента за социално слаби граждани  ще строи община Пловдив, след като в края на миналата година беше подписан договор с фирма "АД Инженеринг", спечелила обществена поръчка. Жилищната сграда ще се изгражда на общинския терен на ул. "Владая" в "Столипиново" и струва 7,2 млн. лева. Проектът се финансира по ОП "Региони в растеж". 

Зам.-кметът по социална политика Георги Титюков предупреди, че квартирите няма да бъдат предоставяни само на малцинствата. Критериите вече са одобрени с решение на Общинския съвет. 

Наемателите ще получават не само напълно готови апартаменти, но и обзаведени с всичко необходимо. По проект на ЕС на тях трябва да бъдат осигурени бойлери, климатици, готварски печки, хладилници, перални, дивани, легла, столове, маси, шкафове.

Преди години пак с външни средства и конкретно със заем, изтеглен от държавата от Световната банка, до КАТ и Шекер махала бяха построени социални жилища - двуетажни  и луксозни мезонети. В тях бяха настанени безимотните жители на махалите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?