46

Строителят: Разширението на ул. "Даме Груев" отговаря на закона

Няма нарушения при реконструкцията и разширението на първия етап на ул. "Даме Груев". Това заяви за "Марица" управителят на фирмата изпълнител "Парсек груп" инж. Бончо Бонев по повод на коментарите в социалните мрежи. Причина за тях станаха твърденията от сдружението "Спаси Пловдив", че габаритът на една лента в участъка от бул. "Македония" до ул. "Охрид" е по-малък от задължителните 3 метра. 

Проектът на реконструкцията на улицата е спазен и аз много искам да дойде независим и компетентен орган, за да провери действителното състояние, заяви инж. Бонев. Той обясни, че наредбата наистина изисква габаритът на лентата да е 3 метра, но при плътното застрояване се допуска ширината да е 2,75 м, каквато е направено. "Така е предвидено по проект, в противен случай трябваше да бъде съборена терасата на бившето кино "Въстаник", което от никой нямаше да се приеме добре", подчерта строителят. И допълни, че улицата е II категория и задължително ще бъде проверена от държавна комисия за Акт 16.

В следващите два участъка ще се работи едновременно с повече хора след 18 август, когато се очаква да влезе в сила строителното разрешение, издадено от Община Пловдив. Работниците от "Градини и паркове" вече са изсекли дърветата и улицата изглежда отчайващо гола.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?