Следвайте ни

Строителният сезон в Пловдив стартира с проекта за Водния цикъл

viber icon

В началото на март ще открием строителния сезон с изпълнението на проекта за Водния цикъл. Това съобщи зам.-кметът Пламен Райчев по време на презентацията на бюджета пред граждани. Тогава се очаква да започне изпълнението на подмяна на ВиК мрежата в участъка между панаира, бул. "България", "Дунав" и "Васил Априлов".

Подготвя се и обществената поръчка за реконструкцията на водопровод и канализация по бул. "Дунав" и Брезовско шосе, която очакваме да обявим до средата на март, каза Райчев.

В продължение на цял час Здравко Димитров и неговите заместници представяха бюджета. Подобна презентация досега не се е случвала, въпреки че в залата, както "Марица" писа, бяха предимно общинари и политици.

Възрастният професор от София Божидар Попов смая участниците в диспута, като обяви, че може да осигури на общината 1 млрд. лева. Пред медии той уточни, че ще предложи ноу хау. Главният секретар на общината Ангелина Топчиева го прекъсна с любезната покана за среща в общината, на която да разкаже по какъв начин в бюджета могат да влязат накуп 1 млрд. лева.

Бившият кмет на "Южен" Борислав Инчев затрупа администрацията с предложения, включително и за отпускане на средства за реконструкция на "Даме Груев".

Неслучайно обсъждаме взимането на кредит, защото с парите от бюджета не можем да изпълним всички обекти, от които се нуждае градът, подчерта Здравко Димитров. С кредит общината възнамерява да строи подлезът "Модър - Царевец", нов мост над река Марица, разширение на Голямоконарско шосе, продължението на буд. "Северен" от Брезовско до Карловско шосе.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?