49

Строителите: Завършваме зала "Дунав" за 4 месеца, ако има анекс за парите

Средствата, предвидени при подписването на договора за строеж на зала „Дунав”, не са увеличавани. Това заяви за „Марица” ръководителят на проекта Ценка Михайлова по повод на публикацията в „Марица” за фирмите, които кандидатстват за обществени поръчки в Община Пловдив. Обектът е възложен на фирма „Пирс - Д”.

„Нямаме подписан анекс към договора, който е малко под 3,5 млн. лева без ДДС. Той е публичен и всеки може да провери в сайта, че парите не са увеличени”, подчерта Михайлова. Тя допълни, че увеличението на договорената стойност за обекта е тема на разговор с представителите на Общината от една година, но засега допълнителни средства не са предоставени. 

Заради инфлацията фирмата е внесла в Общината анализ на всяка от общо над 800 позиции със стара и нова цена на материалите заедно с икономическа обосновка. Решение до този момент няма.  Залата е завършена на повече от 70 процента и строителите обясняват забавянето на пусковия срок с пандемията и поскъпването на горивата и строителните материали. „Стремим се да не спираме работата, свързана с повече труд и по-малко материали, но няма как сами да финансираме завършването на обекта. Поискали сме 800 000 лева без ДДС и чакаме решение от Община Пловдив”, обясни Ценка Михайлова.

Тя допълни, че след като бъдат отпуснати допълнителни средства, зала „Дунав” ще бъде напълно завършена. В този период ще бъде премахната старата сграда и на нейно място ще се оформи вертикалната планировка с многофункционална спортна площадка на открито. 

В бюджета на Община Пловдив са планирани допълнително  800 000 лева за зала "Дунав", но се чака Министерският съвет да одобри методиката, по която да се начисляват индексации  на обществени поръчки, обясни зам.-кметът по спорт Георги Титюков. Той потвърди, че договорът с "Пирс - Д" на стойност 3,5 млн. лева не е променян. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?