Следвайте ни

Строителите на базиликата с оферта за Източната порта

viber icon

Строителната фирма, изградила защитното покритие на Голямата раннохристиянска базилика на  бул. „Кн. Мария Луиза”, кандидатства за реставрацията и експониране на античния комплекс „Източна порта”. Това е „Камо билд груп” ООД, регистрирана във Варна. Строежът на конструкцията на базиликата беше възложен на варненците от фондация „Америка за България”, която спонсорира възстановяването на националния паметник на културата. 

Търгът за  инженеринг /проектиране и строителство/ на проекта „По крепостните стени на Филипопол”, който се финансира по ОП „Региони в растеж” и със заем, е обявен от Община Пловдив и се провежда с три обособени позиции, което означава, че ще се избират трима изпълнители.

Любопитно е, че нито една пловдивска фирма не е подала оферта. За инженеринга на "Източна порта" на стойност 2 370 160 лева освен варненците кандидатстват софийските „Пи ес Пи” ЕАД и „Парсек груп”, а също така „Терасист” от Карлово. Същите три фирми се борят за реставрацията на Небет тепе за 2 425 154 лева, както и за инфраструктурата около Небет тепе, чиято прогнозна стойност е малко над един милион. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пловдивчанка от квартала

Пловдивчанка от квартала

26.08.2020 | 17:35

По-грозно нещо от тяхното изпълнение трудно ще се намери, Прилича на склад за стоки на едро. Изобщо не се вписва в околната среда.

Отговори
4 0
Михалаки Георгиев

Михалаки Георгиев

27.08.2020 | 11:39

Фирмата не е виновна за това, тя е само изпълнител на проект правен от други.

Отговори
2 0
Пълни безидейници!

Пълни безидейници!

26.08.2020 | 10:14

Този огромен КАШОН прилича на СОЦИАЛИСТИЧЕСКА АВТОГАРА, от едно време! И как се вписва това тенекиено чудовище в околната архитектурна среда?? Как пасва на красивите, достолепни сгради на Католическата църква, на църквата "Света Петка"?

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?