71

Строители: Затваряме бул. „Александър Стамболийски” сега! Кметът Язов: Не, след празниците!

Строителите, които изпълняват проекта за Южен обходен колектор, настояват за затваряне на част от бул. „Александър Стамболийски”през декември. Това заяви за "Марица" инж. Бончо Бонев, чиято фирма "ТЕК Кънстракшън груп" е един от изпълнителите на проекта на В и К - Пловдив, след срещата, проведена в Общината с участието на зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов и ръководителя на проекта Савина Тодорова.

Според съобщението от Общината двете страни са се разбрали, че бул. "Александър Стамболийски" ще бъде затворен след Нова година, за да не се създават главоболия на хората по празниците. 

„Намерението ни е сега, още в началото на декември  да започнем работа в участъка от затвора до кръстовището с ул. „Димитър Талев”. Всичко е подготвено – работници, техника, тръби, пътни значи. Чакаме Община Пловдив да подпише временната организация на движението, която вече е одобрена от КАТ”, обясни инж. Бончо Бонев, който участва в консорциума с фирмата си „ТЕС Кънстракшън груп”. 

 Той подчерта, че ако строителните работи продължават да се бавят, изпълнението на проекта ще се провали. Проектът на В и К – Пловдив е на стойност 81 млн. лева и се финансира по европейска програма „Околна среда 2014 -2020 г.” при стриктно спазване на сроковете. 

„Не виждам защо трябва да губим време заради това, че ще има празници. Ние ще работим две години и през цялото това време ще има много празници. Това означава ли, че трябва да спрем?”, риторично попита инж. Бонев. 

Предприемачът напомни, че по молба на градското ръководство вече са направили компромис да отложат за след Нова година  планирания участък в източния край на бул. „Александър Стамболийски” при ул. „Индустриална”.  Тогава беше изтъкнат основателен мотив – да приключи ремонтът на ул. „Даме Груев” между ул. „Тодор Александров” и Кукленско шосе до края на декември и след това да се копае в индустриалната зона на бул. „Александър Стамболийски”, за да не се блокират и двете връзки с Кукленско шосе.  Изпълнителят на ул. "Даме Груев" пак е инж. Бончо Бонев, но с фирма "Парсек груп".

При затваряне на отсечката покрай затвора трафикът от бул. „Александър Стамболийски” се измества по бул. „Никола Вапцаров” и ул. „Скопие”.

От консорицума ще настояват пред Община- Пловдив да въведе промените в трафика през декември. В момента строителите работят на ул. „Модър” до Транспортна болница пак по молба на местната власт, за да не се бави завършването на подлеза „Модър – Царевец”, откъдето също трябва да мине обходният колектор. 

"Няма да затваряме бул. "Александър Стамболийски" преди празниците. Времето е лошо и няма смисъл да се разкопае, без да се работи", отсече обаче кметът на район "Южен" Костадин Язов. 

Снимки от Наташа Манева

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
Герб продължава да краде

Герб продължава да краде

30.11.2022 | 19:27

Пълнят си чекмеджетата крадците.

Отговори
5 3
Язов къде видя булевард в район Южен

Язов къде видя булевард в район Южен

30.11.2022 | 19:21

А стига с това крадене

Отговори
3 4
Зико къде са булевардите в район Южен

Зико къде са булевардите в район Южен

30.11.2022 | 19:17

Няма такива

Отговори
5 2
Зико къде съм оливардите в район Южен

Зико къде съм оливардите в район Южен

30.11.2022 | 19:15

Докога Герб ще унищожава южния квартал на града.

Отговори
3 5
Пълнени неграмотници

Пълнени неграмотници

30.11.2022 | 19:10

Йеремиева на 100 години стана и не разбра че в кичука няма улица индустриална. Да не говорим че булевардите Македония, Александър Стамболийски, Академик Петър Динеков и Южната тангента на град Пловдив са само на плановете булеварди а реално са по една тясна улица. В кичука няма булеварди благодарение на крадливите гербаджийски кметове. Мръсници.

Отговори
2 5
Запознат

Запознат

30.11.2022 | 16:41

Този некадърник Бончо е голям смешник!ул. Даме Груев кога ще е направи?Той нея неможе да управи бул Стамболийски ще почва!СМЯХ,СМЯХ

Отговори
12 1
Боко тиквата

Боко тиквата

30.11.2022 | 16:35

Да гледа само моята комисионна да отдели пък балъците ще им ремонтираме дупките докато се появят нови. ;)

Отговори
9 3
Граматиков

Граматиков

30.11.2022 | 16:22

Дано скоро ГЕРБ не загубят, щото ще си идат милионите на Бончо от магистрални и подобни нагласени конкурси.

Отговори
8 3
Дойдохте ни до гуша

Дойдохте ни до гуша

30.11.2022 | 16:11

Пловдив никога не е бил управляван от такива некадърници и крадци.Почна се от мамин Ваню , а Зико изби рибата.За районните кметчета да не говорим.Още малко остана и тогава един шут в гъ.за на всички тия ке.ле.ши и право към затворите.

Отговори
12 4
Арх

Арх

30.11.2022 | 15:53

Щели да работят две години. В Пловдив бързите ремонти по толкова траят. Някои обаче се забавят.

Отговори
16 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?