Следвайте ни

Строители с вързани ръце на бул. „България"

viber icon

Бул. „България" продължава да бъде затворен в отсечката между ул. „Васил Априлов" и „Победа", но на пътя не се работи. Строителите са в паника, пловдивчани се нервят, защото са принудени да обикалят и да висят на опашка пред светофарите, а общинарите се чудят какво да правят. Цялата каша е заради комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която спря ремонта по жалба на консорциум „Пътни строежи".

Ситуацията е нелепа. Фирма „Драгиев и ко" е изпълнила задачата още преди една седмица. Канализационните тръби са подменени и в участъка вече трябваше да прави нова настилка следващата фирма „Пътинженеринг". Както „Марица" вече писа, заради оспорването на конкурса общината не може да подпише договор с изпълнителя. Изгубихме цяла седмица от хубавото време, ядосва се шефът на капиталното строителство в общината инж. Тошо Пашов. Спирането на процедурата е подигравка, в решението прозира тенденциозност, счита той. „Пътни строежи" обжалват условията на конкурса, а не класирането, това е недопустимо, заяви инж. Пашов. Според графика до края на октомври затворената отсечка щеше да бъде изцяло ремонтирана, а „Драгиев и ко" да мине на следващия етап. Заради обжалването възловият път стои разкопан. В общината все още не са наясно дали ще се намери начин ремонтът да продължи и кой ще възстановява настилката.

Спрели сме и чакаме решение от общината, за нас това е загуба на ценно време, потвърди управителят инж. Цанко Драгиев. В договора на „Драгиев и ко" няма изискване за възстановяване на пътя, тъй като веднага след тази фирма по настилката трябва да работи „Пътинженеринг". С нея обаче няма подписан договор. През идната седмица ще вземем решение, увери инж. Пашов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?