Строители с вързани ръце на бул. „България"

Бул. „България" продължава да бъде затворен в отсечката между ул. „Васил Априлов" и „Победа", но на пътя не се работи. Строителите са в паника, пловдивчани се нервят, защото са принудени да обикалят и да висят на опашка пред светофарите, а общинарите се чудят какво да правят. Цялата каша е заради комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която спря ремонта по жалба на консорциум „Пътни строежи".

Ситуацията е нелепа. Фирма „Драгиев и ко" е изпълнила задачата още преди една седмица. Канализационните тръби са подменени и в участъка вече трябваше да прави нова настилка следващата фирма „Пътинженеринг". Както „Марица" вече писа, заради оспорването на конкурса общината не може да подпише договор с изпълнителя. Изгубихме цяла седмица от хубавото време, ядосва се шефът на капиталното строителство в общината инж. Тошо Пашов. Спирането на процедурата е подигравка, в решението прозира тенденциозност, счита той. „Пътни строежи" обжалват условията на конкурса, а не класирането, това е недопустимо, заяви инж. Пашов. Според графика до края на октомври затворената отсечка щеше да бъде изцяло ремонтирана, а „Драгиев и ко" да мине на следващия етап. Заради обжалването възловият път стои разкопан. В общината все още не са наясно дали ще се намери начин ремонтът да продължи и кой ще възстановява настилката.

Спрели сме и чакаме решение от общината, за нас това е загуба на ценно време, потвърди управителят инж. Цанко Драгиев. В договора на „Драгиев и ко" няма изискване за възстановяване на пътя, тъй като веднага след тази фирма по настилката трябва да работи „Пътинженеринг". С нея обаче няма подписан договор. През идната седмица ще вземем решение, увери инж. Пашов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?