46

Строители подлудиха "Кючук Париж", пловдивчани викат Инспектората

Строеж на осеметажна кооперация на ул. „Димитър Талев” в район „Южен” изправи на нокти хората, които живеят в съседните блокове 1100 и 1101. 

„Работят нонстоп дори и в следобедните часове от 14 до 16 часа, когато е забранено на строителните обекти да се вдига шум. За тези строители не важат ли законови разпоредби или те знаят, че няма кой да ги глоби за очевидните нарушения?”, възмутено попита Мария Попова.

Съседите й са на мнение, че е крайно време на обекта да дойде общинският Инспекторат.  Родителите се оплакват, че малките деца не могат да заспят от грохота на багери и камиони. 

Три дни подред – в петък, събота и неделя – на строежа до „Билла 4” продължаваха да работят строителните машини от 14 до 16 часа, установи репортерът на „Марица”. На въпрос защо нарушават общинската наредба, един от работниците заяви: „На нас ни е разрешено”. Никой от строителите не пожела да каже кой от тях е техническият ръководител на обекта, който е длъжен да следи за реда и спазването на законите. 

Законът за шума, както и общинската наредба в Пловдив изрично забранява на строителните обекти да се използват шумни дейности. Но както „Марица” наскоро писа, в града масово се нарушават тези правила. 

Заради изкопните работи и прокарване на водопровод са затворени вътрешната улица към комплекса и едното платно на ул. „Димитър Талев”. Двама работници от обекта, застанали на тротоара, регулират движението и преминаването на пешеходци, защото трафикът е много натоварен и е опасно. 

От информационната табела става ясно, че строителното разрешение е издадено от община Пловдив на 30 септември 2020 г., от главния архитект Димитър Ахрянов. Хората от квартала не могат да се начудят как върху толкова малък терен ще се строи жилищна сграда с ресторант, аптека, медицински център и подземни гаражи, както е посочено на табелата. И напомнят, че само през последните четири години в близост са изградени Оазис - 3 и две кооперации.

Възложителят на поредния бетонов мастодонт е фирма „Аримакс 55” ЕООД – Стамболийски, а изпълнителят на обекта „Индустриал ремонт строй” с технически ръководител Алек Едгарян. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Детелин

Детелин

22.08.2022 | 11:31

Връщам се Родопите,Пловдив е леш

Отговори
3 0
Към Мая

Към Мая

22.08.2022 | 08:11

Кои правила се спазват? Кой дава разрешителни за строеж? Има ли капацитет квартала, защото целия мирише на фикалий. Къде са зелените площи?

Отговори
9 2
Да, бе да

Да, бе да

22.08.2022 | 08:08

Този Яхнасранов е едно поставено лице! Не той е виновен а този който е взел парите, когато е подписал разрешението за строеж! И той е? Неговото име е ЗикиЗикООО!

Отговори
8 1
Не съм трол

Не съм трол

22.08.2022 | 06:52

Благодарение на Ахрянов градът ни представлява една шумна, прашна и грозна строителна площадка.Лошото е,че след приключване на строежа, остават едни огромни, бетонни, архитектектурни недоразумения -наречени жилищни сгради.Презастроени квартали, незаинтересувани институции,бездарен архитекект и поставили се над законите алчни строителни предприемачи-такава е ситуацията в града.

Отговори
15 1
Мая

Мая

22.08.2022 | 00:37

Умен, иди си на село и там кърти , колкото искаш! Тук има правила и те са се спазвали, и ще се спазват!

Отговори
11 4
УМЕН

УМЕН

21.08.2022 | 21:35

Гръцките македонци пак се изказаха по въпроса през комунизма строяха даже и през ноща но тогава не смеяхте да протестирахте тогава как спяхте значи от цялата работа е това че ви разрешиха да си предавате важностии всичко ви пречи ами лекувайте се бе хора като ви пречи шума на вас и шума от децата които вдигат по парковете когато си играят пак ви пречи.......

Отговори
7 37
QuartierGeneral

QuartierGeneral

22.08.2022 | 13:50

Неграмотен си първо, а през “комунизма” гражданското общество в града беше много по-силно! Гражданите да се лекували, но да не пречат на строителните фирми?!?

Отговори
3 0
Дкк

Дкк

21.08.2022 | 20:43

Да пукнете дано! Парите от строежите на оня свят да ги харчите

Отговори
21 8
dimitroc

dimitroc

21.08.2022 | 19:18

Услуги за селскостопански и индустриални инвестиции Нашата финансова институция има за цел да подпомага финансово фермерите, като им предоставя финансиране. офертите са налични от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години. Свържете се по имейл. [email protected]

Отговори
1 22

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?