Следвайте ни

Строим нова улица в "Източен" с държавни пари

От Министерството на икономиката ще бъдат средствата на Община Пловдив, за да свърже ул. "Владая" с бул. "Марица-юг"

viber icon

Правителството одобри средства за изграждането на новата улица, която ще свързва "Владая" с бул. "Марица-юг".  

От бюджета на Министерството на икономиката ще бъдат предоставени средства на Община Пловдив по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).   

Както „Марица“ писа, нова улица ще свърже ул. „Владая“ до Mr. Bricolage с бул.„Марица“. Проектът е на инж. Димитър Балчев и инж. Александър Георгиев. Строителството ще се извършва от Община Пловдив. Финансирането идва от купувача на бившия завод "Пулпудева" - BTL Industries, който придоби бившия завод за кожени изделия „Пулпудева“ през 2019 г. Фирмата има сертификат за инвестиция клас А и ще строи фабрика за производство на високотехнологична медицинска техника. Улицата ще обслужва нуждите на новото предприятие, твърдят инженерите от екипа.

За целта в зоната настъпват някои чисто транспортни трансформации. 

Новото пътно платно е с габарит 10 метра и е с асфалтобетонна настилка. Проектантите са предвидили двупосочна велоалея, обвързана с вече изградената по бул. „Марица-юг“. Тя е по западния тротоар на пробива и по северния тротоар на ул. „Владая“ до пешеходната пътека. Тук е предвиден и паркинг за 15 велосипеда. Точно където е пробивът на новото трасе с бул. „Марица“, ще има кръстовище с пълни развръзки. Планира се и светофар, който да осигури безопасното пресичане на пешеходци и велосипедисти. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?