Строежът на втория мост изостава

Разширяването на „Руски" и „Победа" блокирано заради отчуждаване на имоти

Строителството на втория мост на Герджика изостава от графика и до фирмата изпълнител „Мостстрой" от общината е изпратено писмо с настояване да си спазват сроковете. Това съобщи шефът на капиталното строителство в общината инж. Тошо Пашов. По план съоръжението трябва да е готово до 14 декември. От фирмата уверяваха, че ще бъдат стриктни. По същото време трябва да завършат и двата булеварда - „Руски" и „Победа". Там обаче работата се бави заради проблеми с отчуждаване на частни имоти.

На „Руски" все още не са съборени три къщи от западната страна, които попадат в новата улична регулация. На бул. „Победа" разширението е блокирано заради два имота. За единия чакаме решение на съда, за другия вече се произнесе Общинският съвет, каза директорът на общинската собственост Николай Аджеларов. Работата е много, защото не са изградени и пътните връзки между новия мост и булевардите.

Цялата строителна програма на общината се бави. Според плана, приет в началото на годината, за капиталните вложения са осигурени 70 милиона лева. До края на септември са отчетени 22 милиона, каза шефката на дирекция „Финанси" Наталия Делчева. За куриоз неизпълнението на строителната програма може да „спаси" общината от дупки в бюджета. За храна в детските градини и ясли вече са похарчени 4 милиона лева от планираните 6,3 милиона и парите могат да не стигнат. Големи разходи са направени за вода, гориво и ток. Заведенията са похарчили за девет месеца 70 процента от годишния бюджет по тези пера. В същото време приходите от продажбите са само 2 милиона лева при пет пъти по-голям план.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?