49

Страшно е! Кучетата си лаят, кърлежите си скачат... в Пловдив

Кърлежите налазиха Пловдив от всички страни. Социалните мрежи, както и редакционният ни телефон прегряват от сигнали на пловдивчани в различните райони града за опасните хапещи насекоми. По думите им има остра нужда зелените площи - паркове, градини, игрища, междублокови пространства, да се пръскат, а тревите да се косят и премахват много по-често. 

"Ужасно е. Живея до училище "Пенчо Славейков" в кв. "Столипиново". Там има много бездомни кучета, а докато препускат из улиците, от тях направо се сипят кърлежи. Ако не се предприемат мерки, ще стане страшно", алармира "Марица" пенсионерка от града под тепетата. Тя е подала сигнал до районното кметство и са я уверили, че ще той бъде отработен в спешен порядък. 

Множество сигнали за кърлежи касаят "Тракия", "Смирненски" и "Кършияка".  Пловдивчани са притеснени от факта, че кръвосмучещите твари носят опасни и смъртоносни болести, а децата им си играят по тревите. "Надявам се никога да не разбирам какво е това ухапване от кърлеж, особено щом става въпрос за детето ми", коментира млада майка. 

Припомняме, че тревните площи се обработваха срещу кърлежи през целия месец април, както и в първите дни на май. Валежите и горещото време обаче само допринасят за развъждането и активизирането на гадинките. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Цончев

Цончев

17.05.2022 | 08:38

Ами тревите в парковете и междублоковете пространства са до пояс, как няма да има.

Отговори
4 0
запознати

запознати

17.05.2022 | 08:35

Първо трябва да се коси, а после да се пръска. Иначе пръскането срещу кърлежи и други вредители се обезсмисля. Така също трябва да се изловят и приберат в кучкарника бездомните кучета.

Отговори
4 0
Успешно пътуване Лапачу.Няма нужда да се връщаш Бащице.И без теб ще съ

Успешно пътуване Лапачу.Няма нужда да се връщаш Бащице.И без теб ще съ

17.05.2022 | 06:26

А нашия човек заминава за Лас Вегас.Е там няма да види бездомни кучета,кърлежи и треви до пъпа му.

Отговори
4 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?