Следвайте ни

Страховита гледка в подлеза на ужасите СНИМКИ

Съоръжението стана "Музей на клошарията, бездомници палят боклука, за да се сгреят нощем

viber icon

Клошари превзеха подлеза на ужасите на бул. „Княгиня Мария-Луиза“, който води към улица „Лев Толстой“. Пешеходното съоръжение е в окаяно състояние от години и отдавна никой не преминава през него. За късмет на пешеходците на светофара е изградена зебра, което прави възможно пресичането на натоварения булевард.

Сред малцината, осмелили се да слязат в ъндърграунда, се открива страховита гледка. Всъщност гледка е силно казано, защото в подлеза е тъмно като в рог. Още в началото на сумрака шахта без капак дебне жертви.   

След нея преминалите през първия капан нагазват в полуразложена маса с листа, в които са нахвърляни най-различни боклуци. Клошарите ги палят вечер, за да се топлят. За това свидетелства и купчина пепел, събрана до стената, като на няколко места стената вече е почерняла.

Защо клошарите палят огньове, става ясно, когато се стигне до "спалнята" им. Бездомниците нощуват върху бетона на метри от купчините с листа. Постелили са картони, за да не измръзнат в студените нощи.  

Хората от квартала са кръстили подлеза „музей на клошарията“. Тук наистина може да се научи много за бита на бездомниците - дрехите, менюто им и оръдията на труда. Огромен черен чувал, явно директно изваден от някой близък казан за боклук, лежи раздран в северния край на подлеза. От него се подаваха остатъци от хранителни продукти, обелки от плодове и недовършена кофичка кисело мляко.  

Кметът на район „Източен” Николай Чунчуков увери, че веднага ще изпрати проверка и ще уведоми както общинското предприятие „Чистота”, така и полицията, за да изгонят клошарите. Той съобщи, че в плана на района за 2018 година е заложен и ремонт на този страховит подлез, като това трябва да бъде завършено до края на годината. Миналата година с близо 100 хил. лева бяха възстановени други три подлеза на бул. "Цариградско шосе" - до Кауфланд, до бензиностанция „Еко” и на кръстовището с бул. „Освобождение”, който води към „Тракия”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?