1553

Страхотно: ДГ „Буратино” с дарение за „Капачки за бъдеще”

Малчуганите от ДГ „Буратино”, техните родители и целия педагогически екип днес за втори път се включиха много активно в благородната инициатива „Капачки за бъдеще”.

Мястото на акцията  в нашия град беше от  10:00 до  13:00  на паркинга на METRO 1.  В рамките на две последователни акции в детската градина  бяха събрани в специално метално сърце общо 280 кг. пластмаса под формата на капачки.

В знак на  благодарност  за подкрепата и съпричастността  активистите  от организацията връчиха на директора г-жа К. Йончева грамота за дарение. Средствата от рециклирането на капачките  от първата акция бяха използвани за подпомагане закупуването на животоподдържаща апаратура и линейка  за бебета, нуждаещи се от по-специални грижи.

След като първата неонатална линейка е на път да оказва спешна помощ в Пловдив,  целта на новата акция  за събиране на капачки е  закупуване на още линейки към спешните центрове в различни български градове. Помагат много детски градини и училища, фирми и граждани.

Това е една благородната инициатива, която  ще осигури по-добър старт в живота на новородените бебета. Освен това всяко усилие в подкрепа на добра кауза  е добър пример за нашите деца, а и  приносът за опазване на красивата ни природа е огромен. Заедно ще успеем!

За повече информация за инициативата  следвайте линка: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?